Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η ανεπάρκεια σιδήρου επηρεάζει 1 στους 3 ανθρώπους

24/11/2022 8:36:17 μμ
Αναζήτησε τα συμπτώματά της στο www.takeironseriously.com/el
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παρά το γεγονός ότι επηρεάζει το ένα τρίτο του πληθυσμού παγκοσμίως, η ανεπάρκεια σιδήρου είναι μια πάθηση που συχνά υποδιαγιγνώσκεται με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Η ανεπάρκεια σιδήρου και η σιδηροπενική αναιμία παρουσιάζονται σε αυξημένο ποσοστό στις γυναίκες, ειδικά σε όσες έχουν βαριές περιόδους, είναι έγκυες ή έχουν γεννήσει πρόσφατα. Επηρεάζουν επίσης περισσότερο όσους πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους. Υπολογίζεται ότι το 50% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και το 36-76% των ασθενών με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου έχουν κάποια μορφή ανεπάρκειας σιδήρου, με ή χωρίς αναιμία. Αυξημένα ποσοστά ανεπάρκειας σιδήρου εμφανίζονται, τέλος, και σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο, με ένα ποσοστό 50% των ασθενών που βρίσκονται σε στάδιο νόσου να αντιμετωπίζει κάποιας μορφής έλλειψη σιδήρου. 

Σωματική και πνευματική κόπωση, ευερεθιστότητα, απώλεια μαλλιών, εύθραυστα νύχια με μορφολογικές ανωμαλίες, χλωμή όψη, εύκολο μελάνιασμα, ευαισθησία σε λοιμώξεις, πονοκέφαλοι, προβλήματα μνήμης βρίσκονται μεταξύ των διάφορων συμπτωμάτων της ανεπάρκειας σιδήρου και της σιδηροπενικής αναιμίας. 

Η ιστοσελίδα www.takeironseriously.com/el, βασικό όχημα ενημέρωσης της διεθνούς πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης για τη σιδηροπενία, διαθέτει ένα εύχρηστο Ευρετήριο Συμπτωμάτων που μπορεί να βοηθήσει όσους ενδεχομένως έχουν σιδηροπενία ή αναιμία και δεν το γνωρίζουν και συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημασία του σιδήρου.

Η 26η Νοεμβρίου, Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία, αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία του σιδήρου στον οργανισμό μας και την ανάγκη έγκαιρης αντιμετώπισης της ανεπάρκειας σιδήρου και της σιδηροπενικής αναιμίας της διεθνούς φαρμακευτικής εταιρείας CSL Vifor με την υποστήριξη της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως πρώτης γραμμής θεραπείας για την αναιμία
Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της