Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η ΑΜΚΕ με Οδηγό το Διαβήτη για 7η χρονιά δίπλα στους νησιώτες

30/5/2022 1:54:16 πμ
7 χρόνια προσφοράς - 7 νέοι προορισμοί στο Αιγαίο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι το 2050 υπολογίζεται ότι θα πάσχει από διαβήτη περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της υφηλίου. Αυτό φέρνει την ιατρική κοινότητα αντιμέτωπη με μια νέα, φονική πανδημία, που απαιτεί γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το διαβήτη, το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ «Mε Οδηγό το Διαβήτη» ξεκινά σε λίγες ημέρες την 7η πανελλαδική εκστρατεία του, το 7ο ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης, που θα διαρκέσει από 28 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με προορισμό επτά νησιά του Αιγαίου: την Κάλυμνο, τους Φούρνους, τους Λειψούς, τη Λέρο, το Αγαθονήσι, την Ψέριμο και τους Αρκιούς.

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ «Mε Οδηγό το Διαβήτη» ξεκίνησε το ταξίδι της το μακρινό 2014 και έκτοτε έχει καλύψει με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε αυτήν τη σημαντική διαδρομή πρόληψης και ενημέρωσης, έχουν εξεταστεί περίπου 50.000 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 700 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη. Εκτός από ενημέρωση των πολιτών για το διαβήτη και τον εμβολιασμό και την παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων προς τους πολίτες, στις φετινές στάσεις του στα νησιά, το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους των νησιών, θα ενημερώνουν και τους επαγγελματίες υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος
Καθημερινή φυσική φροντίδα & αναζωογόνηση της επιδερμίδας με υπέροχο άρωμα






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση