Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η αγορά των νανογαλακτωμάτων θα φτάσει τα 16,18 δισ. έως το 2026

25/7/2019 4:50:44 μμ
Σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής εταιρείας ερευνών Reports and Data
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αυξανόμενη ενημέρωση για τα προϊόντα νανοτεχνολογίας σε μορφή γαλακτώματος θα οδηγήσει σε μια σημαντική ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής εταιρείας ερευνών Reports and Data.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά νανογαλακτωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο θα φτάσει τα 16,18 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.

Τα νανογαλακτώματα είναι μια νέα μορφή χορήγησης φαρμάκων και χρησιμοποιούνται ευρέως σε αντιβιοτικά, βιολογικά φάρμακα, καλλυντικά και σκευάσματα για τοπική χρήση, ενώ υπό μελέτη είναι και άλλες εφαρμογές τους, π.χ. σε εμβόλια.

Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης

  1. Τα νανογαλακτώματα φαρμάκων που χορηγούνται ενδοφλέβια κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, περίπου 33% το 2018.
  2. Και τα αντιβιοτικά κυριάρχησαν στην αγορά των νανογαλακτωμάτων την ίδια χρονιά, με μερίδιο αγοράς περίπου 29%. Τα αντιβιοτικά ουσιαστικά ενισχύουν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς και αυξάνουν τη ζήτηση.
  3. Τα νανογαλακτώματα είναι σε υψηλή ζήτηση και από τη βιομηχανία καλλυντικών, καθώς επιτρέπουν μεγαλύτερη και σταθερότερη διείσδυση του προϊόντος στο δέρμα. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε αντιγηραντικά και αντηλιακά προϊόντα.
  4. Τα νανογαλακτώματα βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη εφαρμογή σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ανοσοκατασταλτικά, με τα μερίδια αγοράς να εκτιμώνται στα 5,3% και 5,1% αντίστοιχα.
  5. Ένας αυξανόμενος αριθμός βιοφαρμακευτικών εταιρειών ενδιαφέρεται για την εφαρμογή νανογαλακτωμάτων σε εμβόλια, τα οποία προορίζονται για τη στοχευμένη θεραπεία χρόνιων λοιμώξεων και καρκίνων. Οι έρευνες και οι δοκιμές έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα.
  6. Οι χώρες της Ασίας που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τάξης του 10,7% έως το 2026.

Τα πλεονεκτήματα των νανογαλακτωμάτων

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι εξασφαλίζουν καλύτερη απορρόφηση του δραστικού συστατικού από τον οργανισμό, αυξάνουν την ταχύτητα της απορρόφησης και τη βιοδιαθεσιμότητα, βοηθούν στη διαλυτότητα των λυοφιλικών φαρμάκων και παρέχουν υψηλή θερμοδυναμική σταθερότητα, ενώ παρασκευάζονται εύκολα και έχουν μεγαλύτερη διάρκειας ζωής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όλα αυτά τα οφέλη των νανογαλακτωμάτων έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα, καθώς λύνουν προβλήματα που συνδέονται με τα παραδοσιακά συστήματα χορήγησης φαρμάκων, π.χ. η μη συμμόρφωση και η χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα.
Οι παράγοντες που μπορεί να περιορίσουν τις προοπτικές για ανάπτυξη αυτής της αγοράς είναι ζητήματα τοξικότητας, η έλλειψη ρητών ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών και ανοργάνωτες στρατηγικές κόστους-οφέλους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ στηρίζει πάντα την εκπαίδευση και επενδύει σε αυτήν
«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
ΠΡΟΣΥΦΛΑ: Δωρεά σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ
Και συμμετοχή στο 2ο Run for Autism της Λάρισας
Supplement Awards 2024
18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events