Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η Αγγλία προσκαλεί Ουκρανούς φαρμακοποιούς

29/3/2022 11:25:43 μμ
Για να καλύψει τα κενά της στα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διπλάσιες είναι οι ανάγκες για φαρμακοποιούς στα κοινοτικά φαρμακεία της Αγγλίας σε σύγκριση με πριν από 4 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του Pharmaceutical Journal, της επίσημης έκδοσης του Βασιλικού Φαρμακευτικού Συλλόγου της χώρας.

Οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν το κύριο εμπόδιο στην καθημερινή τους εργασία, όπως δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, τη στιγμή μάλιστα που ο αριθμός των κοινοτικών φαρμακοποιών έχει αυξηθεί σημαντικά (23.284 εργαζόμενοι το 2017 έναντι 27.406 το 2021). Φαίνεται όμως πως ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί, καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί, φτάνοντας το 8% το 2021 από 4% που ήταν το 2017.

Μία πιθανή λύση στο πρόβλημα έρχεται από τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ και φαρμακείων ASDA που ανακοίνωσε ότι καλεί Ουκρανούς φαρμακοποιούς να εργαστούν σε αυτή. Έτσι καλύπτει κενές θέσεις στο προσωπικό της, ενώ στηρίζει τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα λόγω του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία και στις αποθήκες της ASDA υπάρχουν περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από πρόσφυγες που επιθυμούν να δουλέψουν.

Ειδικά για τους φαρμακοποιούς, η εταιρεία δήλωσε πως υπάρχουν θέσεις που δεν απαιτούν εγγραφή σε επαγγελματικά μητρώα, ενώ προσφέρονται και άλλες θέσεις με την προϋπόθεση ότι οι πρόσφυγες θα περάσουν από πρόγραμμα αξιολόγησης για φαρμακοποιούς που έρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. καθώς και εκπαίδευση 52 εβδομάδων στην Αγγλία, τη Σκωτία και στην Ουαλία. Η αρμόδια αρχή, το General Pharmaceutical Council, συνιστά μάλιστα στους ενδιαφερομένους φαρμακοποιούς να επικοινωνήσουν μαζί της και να συζητήσουν ατομικά για τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας
Τα φαρμακεία πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, επισήμανε στην ΕΡΑ






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου