Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η AbbVie ενώνει δυνάμεις με τον Οργανισμό We4All

4/7/2024 10:07:26 μμ
Υλοποιώντας δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και της κοινωνίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2024, η ομάδα #AbbVieGivesBack Ελλάδας αποτελούμενη από 135 εθελοντές συμμετείχε σε τέσσερις διαφορετικές εθελοντικές δράσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό We4All. Οι πρωτοβουλίες της We4All εστιάζουν σε δράσεις αναδάσωσης, δενδροφύτευσης και προστασίας δασικών εκτάσεων, σε δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υποστήριξης ευάλωτων κοινοτήτων. 


Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie, Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη δήλωσε ότι: «Στην AbbVie η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η διαφύλαξη της βιωσιμότητας αποτελούν πυρήνα των αξιών μας. Φέτος, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος "Week of Possibilities" εστιάσαμε σΆ έναν συνδυασμό δράσεων κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνεισφοράς. Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και δυστυχώς αποσταθεροποιεί και επιδεινώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων, ειδικά των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι υποχρέωσή μας να συμμαχήσουμε όλοι και όλες σε δράσεις που συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Στη δράση του Οργανισμού We4All αναγνωρίσαμε το ίδιο πάθος και την αφοσίωση σε κοινές αξίες. Με χαρά ενώσαμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε έμπρακτα σε ουσιαστικές δράσεις υπέρ της διαφύλαξης και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων». 


Ειδικότερα: Η ομάδα #AbbVieGivesBack, την Τρίτη 25 Ιουνίου, πραγματοποίησε καθαρισμό και συλλογή απορριμμάτων στη Λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα, η οποία επλήγη από πρόσφατες πυρκαγιές. Στο τέλος της δράσης οι εθελοντές της AbbVie συμμετείχαν σε συνεδρία γιόγκα, με εκπαιδευτή τον Πάνο Κοντογιώργο, επικεντρώνοντας σε ασκήσεις αναπνοής και στη σύνδεση με τη φύση μέσω της παρατήρησης των καμένων εδαφών και του θετικού αντίκτυπου της δράσης καθαρισμού για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.


Συνεχίζοντας την κοινωφελή τους δράση, οι εθελοντές της AbbVie επισκέφθηκαν τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α), την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης πραγματοποίησαν δύο παράλληλες δράσεις. Μία ομάδα εθελοντών, σε συνεργασία με τα παιδιά και τους ειδικούς εκπαιδευτές της We4All δημιούργησαν φυσικές ταΐστρες από κουκουνάρια για τα πουλιά, με στόχο τη διαφύλαξη της ισορροπίας του τοπικού οικοσυστήματος. Παράλληλα, η δεύτερη ομάδα εθελοντών ανέλαβε τον καθαρισμό της δασικής περιοχής πέριξ του κτηρίου και τη φροντίδα των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης.


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι εθελοντές της AbbVie και τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή "Φοίβος" του Οργανισμού "Ζεύξις", παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της We4All σχετικά με τη σπουδαιότητα των επικονιαστών εντόμων, όπως είναι οι μέλισσες, οι πεταλούδες κ.α. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εκπαιδευτές της We4All επισήμαναν τη σημασία προστασίας των επικονιαστών, καθώς αυτοί συμβάλλουν στη γονιμοποίηση και στην αναπαραγωγή των φυτών και με τη διεργασία αυτή προστατεύουν ολόκληρα οικοσυστήματα. 


Επιπλέον, τα παιδιά και οι εθελοντές φύτεψαν ειδικά φυτά για τους επικονιαστές, συμβάλλοντας τόσο στην προστασία τους και στην πρόσβασή τους σε τροφή, όσο και στον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου της δομής. Η τελευταία δράση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όπου η ομάδα #AbbVieGivesBack καθάρισε και συνέλεξε απορρίμματα από τον υδροβιότοπο στο Δέλτα του Γαλλικού ποταμού, στο Καλοχώρι, συνεισφέροντας στη διαφύλαξη της πλούσιας και σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Επιπρόσθετα των εθελοντικών δράσεων, η AbbVie προχώρησε σε δωρεά προς τον Οργανισμό We4All, προσφέροντας 300 καρποφόρα δέντρα για φύτευση, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην επόμενη δεντροφυτευτική περίοδο στη Βόρεια Εύβοια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητά τουλάχιστον να μειωθεί στα επίπεδα του 2022
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»






Σχετικά άρθρα

Νέα δράση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους πολίτες
Θα «περάσει» από τα ελληνικά φαρμακεία;
Angelini Pharma: Νέα συμφωνία με την Cureverse Inc.
Για καινοτόμα θεραπεία κατά της επιληψίας
Το νέο φάρμακο για την παχυσαρκία τον Νοέμβριο και στην Ελλάδα
Από την Φαρμασέρβ-Lilly και με μηνιαίο κόστος για τους ασθενείς στα 253 ευρώ
GSK: Κατέθεσε αίτημα στον FDA για το αντιβιοτικό Gepotidacin
Είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων για τις ουρολοιμώξεις