Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GSK: Το εμβόλιο έρπητα ζωστήρα δείχνει 10ετή αποτελεσματικότητα

26/10/2022 7:34:23 μμ
Προσφέρει προστασία από τη λοίμωξη, τον πόνο και τις σοβαρές επιπλοκές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η GSK ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μακρόχρονης μελέτης (ακόμα εν εξελίξει) που δείχνει ότι το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα παρέχει προστασία για τουλάχιστον μια δεκαετία μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Η μελέτη έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 97% σε ενήλικες άνω των 50 ετών και πάνω από 91% σε άτομα άνω των 70 ετών, μετά από 6 χρόνια παρακολούθησης των συμμετεχόντων στην έρευνα. Μετά από 4 χρόνια επιπλέον, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν στο 81,6%, ενώ δεν αναφέρθηκαν νέες αναφορές ασφαλείας.

«Για πρώτη φορά επιβεβαιώνουμε το συνολικό κλινικό όφελος του εμβολίου», δήλωσε σχετικά ο Dr Javier Díez-Domingo, επικεφαλής ερευνητής στο Ίδρυμα Προαγωγής Υγείας και Βιοϊατρικής Έρευνας της Κοινότητας της Βαλένθια, στην Ισπανία.

H Sabine Luik, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της εταιρείας δήλωσε: «Τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι το εμβόλιο μπορεί να προσφέρει προστασία από τον πόνο, τις εξουθενωτικές επιπτώσεις και τις πιθανές σοβαρές επιπλοκές του έρπητα ζωστήρα σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα αποτελέσματα από αυτή τη συνεχιζόμενη μελέτη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν
Εκδήλωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τους επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος