Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

GSK: Ισχυρό το «ξεκίνημα» του νέου εμβολίου RSV

3/11/2023 3:05:49 πμ
GSK: Ισχυρό το «ξεκίνημα» του νέου εμβολίου RSV
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Εξαιρετικό» χαρακτηρίζει το λανσάρισμα του νέου εμβολίου κατά του ιού RSV η διευθύνουσα σύμβουλος της GSK Emma Walmsley, έχοντας ξεπεράσει σχεδόν κατά 100% τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street και κατέχοντας ήδη τα 2/3 του μεριδίου της αγοράς.


Ειδικότερα, το εμβόλιο στο τρίτο τρίμηνο του 2023 έφερε 860 εκατ. δολάρια, υπερδιπλάσια από τα έσοδα του ανταγωνιστικού εμβολίου της Pfizer που την ίδια περίοδο έφερε 375 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρει άρθρο στο Fierce Pharma, τα δύο εμβόλια κυκλοφόρησαν φέτος για πρώτη φορά, έχοντας πάρει έγκριση από τον FDA με 28 ημέρες διαφορά (προηγήθηκε αυτό της GSK) για την πρόληψη λοίμωξης από το συγκυτιακό ιό σε άτομα 60 ετών και άνω. Η GSK αναμένει μειωμένα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2023, λόγω της εποχικότητας του RSV, παρόλα αυτά το χαρακτηρίζει «blockbuster» τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του. Η εταιρεία προβλέπει ετήσιες πωλήσεις από 1,1 έως 1,22 δισ. δολάρια.

 

Παράλληλα, η GSK ανακοίνωσε τη νέα της συμφωνία με τη Janssen Pharmaceuticals αξίας 1 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της οποίας αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα μιας θεραπείας κατά της ηπατίτιδας Β που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης. Η Janssen θα αναλάβει τα κόστη για τις εν εξελίξει κλινικές δοκιμές, ενώ η GSK θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του φαρμάκου μελλοντικά και την εμπορική εκμετάλλευση. 


Στον αντίποδα, η Pfizer φαίνεται πως αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, καθώς έχει ήδη ανακοινώνει μείωση του προσωπικού στο Ιλινόις και στο Κολοράντο των ΗΠΑ, ενώ θα κλείσουν οι εγκαταστάσεις της στο Gladstone στο Νιου Τζέρσεϊ, με 800 θέσεις εργασίας να απειλούνται.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη