Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GSK: Επενδύσεις 1 δισ. λίρες στην έρευνα & ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για λοιμώδη νοσήματα

28/6/2022 12:36:01 πμ
Η εταιρεία διαθέτει ήδη 30 πιθανά προϊόντα και ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά της φυματίωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα δισ. λίρες θα επενδύσει η GSK την επόμενη δεκαετία στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για λοιμώδη νοσήματα που επηρεάζουν δυσανάλογα χώρες χαμηλότερου εισοδήματος. Συγκεκριμένα η έρευνα θα στοχεύσει σε παθήσεις όπως η ελονοσία, η φυματίωση, το HIV (μέσω του ViiV Healthcare), οι παραμελημένες τροπικές ασθένειες (NTDs) αλλά και στην αντιμικροβιακή αντοχή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Thomas Breuer, Chief Global Health Officer της εταιρείας σε συνέδριο στη Ρουάντα, η GSK -μετά την κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου και της πρώτης θεραπείας κατά της ελονοσίας- διαθέτει ήδη περισσότερα από 30 πιθανά νέα εμβόλια και φάρμακα για 13 σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες, καθώς και ένα νέο υποψήφιο εμβόλιο κατά της φυματίωσης.

Η GSK έχει δημιουργήσει ένα Global Health Unit, η επιτυχία του οποίου θα υπολογίζεται μόνο με τον αντίκτυπο στην υγεία και όχι με την εμπορική απόδοση, με την εταιρεία να φιλοδοξεί να επηρεάσει θετικά τις ζωές περισσότερων από 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων τα επόμενα δέκα χρόνια. Επιπλέον η GSK επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στη μεγαλύτερη δωρεά φαρμάκου που έγινε ποτέ: θα προμηθεύει το φάρμακο αλβενδαζόλη, εωσότου εξαλειφθεί η λεμφική φιλαρίαση και η ελμινθίαση. Επίσης ανακοίνωσε πως θα διπλασιάσει την παραγωγή του ανοσοενισχυτικού της εμβολίου κατά της ελονοσίας για να ανταποκριθεί στην προβλεπόμενη ζήτηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα