Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GSK Ελλάδος: Η Lizzie Champion νέα Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος

1/9/2025 3:05:26 μμ
Είναι υπεύθυνη για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας του οργανισμού στη χώρα μας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Lizzie Champion αναλαμβάνει τον ρόλο της Προέδρου του ΔΣ και Διευθύνουσας Συμβούλου της GSK Ελλάδος και είναι πλέον υπεύθυνη για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας του οργανισμού στη χώρα μας.


Με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, δήλωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή και χαρά να αναλαμβάνω τον ρόλο της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της GSK Ελλάδος, με όραμα να συμβάλω στην ήδη επιτυχημένη πορεία της δυναμικής ομάδας των ανθρώπων του οργανισμού. Η Ελλάδα αποτελεί χώρα ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για την GSK, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στη δυναμική παρουσία της εταιρείας μας στη χώρα για περισσότερο από 50 χρόνια, στο καινοτόμο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων και εμβολίων που διαθέτουμε στην τοπική αγορά, καθώς και στην υψηλή επένδυση που διενεργούμε σε κλινικές μελέτες στην χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στον τομέα της πρόληψης, η περαιτέρω προαγωγή της -αξιοποιώντας την εμπειρία μου από τον προηγούμενο, παγκόσμιας ευθύνης, ρόλο μου, στον τομέα των εμβολίων ενηλίκων- καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση του ελληνικού πληθυσμού σε καινοτόμες θεραπείες και εμβόλια, αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, παραμένοντας προτεραιότητα για το σύνολο των ανθρώπων της GSK Ελλάδος. Είμαι ενθουσιασμένη για τη νέα αυτή ευκαιρία και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους της ομάδας μας, καθώς και με το σύνολο των εταίρων του οικοσυστήματος υγείας για την εκπλήρωση του κοινού μας οράματος».


Η Champion διαδέχεται τον Antonino Biroccio, ο οποίος έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία 2,5 και πλέον ετών στην ηγεσία του οργανισμού στην Ελλάδα, έχει αναλάβει, από τον Μάρτιο του 2025, διεθνή ρόλο, ως Vice President & Global Commercial Launch Lead για τη θεραπευτική κατηγορία του Πολλαπλού Μυελώματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αρκετές οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει
Ο αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής προτείνει μια άλλη λογική εκπροσώπησης






Σχετικά άρθρα

Γερολυμάτος International: Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2024
Οδεύει προς στον διπλασιασμό της δυναμικότητάς της χάρη στη συμφωνία με τη Haleon
Teva: Λανσάρει το πρώτο γενόσημο της λιραγλουτίδης για την παχυσαρκία
Και φιλοδοξεί να ανταποκριθεί έτσι στην αυξανόμενη ζήτηση των αγωνιστών GLP-1
Eli Lilly: Ετοιμάζει το παγκόσμιο λανσάρισμα ενός GLP-1 φαρμάκου από του στόματος
Η εταιρεία θα καταθέσει αιτήσεις κυκλοφορίας έως το τέλος του χρόνου
Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της