Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων

15/7/2024 10:04:28 μμ
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η GSK και η CureVac ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων με κοινό στόχο την ανάπτυξη mRNA εμβολίων ενάντια σε λοιμώδεις παθήσεις. 


Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2020 με τον ίδιο σκοπό, ωστόσο σύμφωνα με τους όρους της καινούριας συμφωνίας, η GSK θα κατέχει τον πλήρη έλεγχο των διαδικασιών ανάπτυξης και παραγωγής των υποψήφιων εμβολίων και τα παγκόσμια δικαιώματα εμπορικής τους εκμετάλλευσης. Η CureVac θα διατηρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των εμβολίων που έχουν προκύψει από την προηγούμενη συνεργασία και αφορούν άλλες παθήσεις ή άλλες ενδείξεις. 


Ο επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της GSK Tony Wood δήλωσε: «Με αυτήν τη συμφωνία θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της GSK και την τεχνολογία της CureVac ώστε να παρέχουμε αυτά τα υποσχόμενα εμβόλια».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Σέρρες καθίστανται «εμβολιαστικός προορισμός»
Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό






Σχετικά άρθρα

Τα 40 του χρόνια γιόρτασε ο ΣΕΙΒ
Και έθεσε τους στόχους του για την επόμενη 10ετία
Διονύσης Φιλιώτης: Τιμήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
Για το αποτύπωμα της πορείας του στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Το Χόλυγουντ συναντά για άλλη μία φορά τον φαρμακευτικό κλάδο
Η Viola Davis συνεργάζεται με την GSK