Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

GSK Consumer Healthcare: Λανσάρει 3ετές πρόγραμμα στήριξης του φαρμακευτικού επαγγέλματος

28/10/2021 9:02:02 μμ
Με στόχο να βοηθήσει τους φαρμακοποιούς την εποχή της αυτοφροντίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιπλέον πηγές και πόρους, προβλέψεις για την ψυχική υγεία και την υπεράσπιση μεταρρυθμίσεων προς όφελος των φαρμακοποιών θα διασφαλίσει η GSK Consumer Healthcare στο πλαίσιο 3ετούς προγράμματός της για την υποστήριξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Στόχος της βρετανικής εταιρείας είναι να βοηθήσει τα φαρμακεία παγκοσμίως να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και λανσάρει το εν λόγω πρόγραμμα με αφορμή τη νέα της έκθεση με τίτλο: «Στο πλευρό των φαρμακοποιών την εποχή της αυτοφροντίδας». Στην έκθεση καταγράφονται έξι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί παγκοσμίως: φόρτος εργασίας, αμοιβή, περιορισμένη εκπαίδευση στην πρόληψη ασθενειών, εσφαλμένες αντιλήψεις του κοινού για τις γνώσεις των φαρμακοποιών, ένταξη στο ευρύτερο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και εντοπισμός των καταναλωτών που δεν είναι ενημερωμένοι επαρκώς.

Το 3ετές πρόγραμμα της GSK Consumer Healthcare έρχεται να αντιμετωπίσει τις παραπάνω προκλήσεις ως εξής:

• Έτος 1ο (2021-22): Παροχή υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας σε φαρμακοποιούς και υπαλλήλους φαρμακείων και δημιουργία εργαλείων και οδηγιών για τη συμβουλευτική του φαρμακοποιού αναφορικά με την αυτοφροντίδα.

• Έτος 2ο (2022-2023): Βοήθεια στη διαχείριση του φόρτου εργασίας με τη δημιουργία νέων διαγνωστικών εργαλείων και υλικών με πληροφορίες για τους ασθενείς. Επίσης, παροχή ειδικού εργαλείου αξιολόγησης των καταναλωτών αναφορικά με το πόσο ενημερωμένοι είναι σε θέματα υγείας.

• Έτος 3ο (2023-2024): Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το ρόλο των φαρμακοποιών στην αυτοφροντίδα, ανάπτυξη σχετικών ενημερωτικών υλικών σε συνεργασία με φαρμακοποιούς και παρακολούθηση της υγείας των πληθυσμών.

Παράλληλα η GSK Consumer Healthcare δεσμεύεται να αναλάβει διαχρονικά την υπεράσπιση των φαρμακοποιών σε στρατηγικές και κανονιστικές μεταρρυθμίσεις.

Η Tess Player, global head of expert της GSK Consumer Healthcare δήλωσε:

«Η έρευνά μας έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους συμβουλεύονται το φαρμακοποιό τους συχνότερα τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία. Ωστόσο οι φαρμακοποιοί ακόμα δεν αξιοποιούνται επαρκώς, τη στιγμή που αποτελούν την πιο δημοφιλή πηγή πληροφόρησης για θέματα υγείας στην Ευρώπη. Το 3ετές αυτό πρόγραμμα είναι μόνο η αρχή. Έχουμε ήδη περάσει πολλά χρόνια συνεργασίας με ειδικούς για να κατανοήσουμε καλύτερα τα εμπόδια που έχουν οι φαρμακοποιοί και πώς μπορούμε να τους ενισχύσουμε για να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους». Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.linkedin.com/showcase/gsk-healthpartner-hcp/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η εύκολη πρόσβαση στα θεραπευτικά σχήματα για όλους
Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Νεκτάριος Ταβερναράκης


Σχετικά άρθρα

Έξαλλος ο ΠΦΣ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών
Απαντά με επιχειρήματα γιατί τα ΦΥΚ πρέπει να διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία
17,5 εκατ. θα πάρουν τα φαρμακεία για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό
Η σχετική πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο
Αδύνατη η χορήγηση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστές οι φαρμακευτικές εταιρείες