Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γολγοθάς για μια φορολογική ενημερότητα

10/1/2014 3:15:41 μμ
Από νησί σε νησί και από ταμείο σε ταμείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Απαράδεκτες και ανεφάρμοστες χαρακτηρίζει τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που αναφέρονται στις προϋποθέσεις χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι αδυνατούν να συνεχίσουν πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ γιατί πλέον με τις νέες διατάξεις έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις πολύμηνες καθυστερήσεις και την ουσιαστική αδυναμία παραλαβής φορολογικής ενημερότητας που είναι απαραίτητη για να αιτούνται τα ποσά που δικαιούνται.

Πιο συγκεκριμένα ο μηνιαίος «Γολγοθάς» των φαρμακοποιών ξεκινά με την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων των οφειλών που έχουν θεσπιστεί με κυβερνητική προτροπή. Συνεχίζεται με τον εξαναγκασμό σε «εσωτερική μετανάστευση» των φαρμακοποιών που έχουν ρυθμισμένες οφειλές, να απευθυνθούν για την ενημερότητα στα ελεγκτικά κέντρα που είναι ένα για κάθε νομό! (πχ. για την Χαλκιδική βρίσκεται στον Πολύγυρο , για όλο το νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα στην Θεσσαλονίκη, για όλες τις Κυκλάδες στην Σύρο κλπ).

Κάτω από τον «μανδύα» της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής το Κράτος αναγκάζει τους φαρμακοποιούς κάθε μήνα να ταξιδεύουν από νησί σε νησί ή από την περιοχή τους στην πόλη για να λάβουν την ενημερότητα , προκειμένου να αιτηθούν τα χρήματα που τους δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και πρωτοφανή ταλαιπωρία!

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει πως το ίδιο το κράτος που κωλυσιεργεί με διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προσχήματα να εξοφλήσει ακόμα και χρέη από το 2011, μεθοδεύει πλέον και την μη εξόφληση των οφειλομένων με τη θέσπιση απαράδεκτων διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες για να χορηγηθεί η ενημερότητα πρέπει να εξοφληθεί ακόμα και το 100% των ρυθμισμένων οφειλών, σε συνεπείς φορολογούμενους πολίτες.

Οι Φαρμακοποιοί καθιστούν υπεύθυνη την Πολιτεία για τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν και την ενδεχόμενη ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έως 18/07 οι αιτήσεις
Ο ΠΦΣ ενημερώνει για τους λόγους της καθυστέρησης






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ