Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GlaxoSmithKline: Συμφωνία 150 εκατ. ευρώ με την Curevac

24/7/2020 12:04:40 μμ
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων και μονοκλωνικών αντισωμάτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η GlaxoSmithKline plc και η βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση έως και πέντε mRNA εμβολίων και μονοκλωνικών αντισωμάτων που στοχεύουν σε παθογόνα μεταδοτικών λοιμώξεων. 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η GSK θα επενδύσει 150 εκατομμύρια ευρώ σε μετοχές της CureVac και θα χρηματοδοτήσει δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης.
Η CureVac θα αναλάβει την προκλινική και κλινική ανάπτυξη των μελλοντικών προϊόντων μέσω των μελετών Φάσης 1, ενώ η GSK θα προχωρήσει με την περαιτέρω ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση. Η CureVac θα είναι υπεύθυνη για την καλή παρασκευαστική πρακτική (GMP) των υποψηφίων προϊόντων και θα αποκτήσει κάποια εμπορικά δικαιώματα σε επιλεγμένες χώρες.

Η τεχνολογία mRNA (messenger RNA) είναι μια ταχέως εξελισσόμενη πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων εμβολίων και φαρμάκων, που ενδεχομένως επεκτείνει το φάσμα των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν, ενώ υπόσχεται να επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους ανάπτυξης και παραγωγής. Επιτρέπει τη σύνθεση πρωτεϊνών στον ανθρώπινο οργανισμό, φέρνοντας τον γενετικό κώδικα που απαιτείται για την παραγωγή και έκφραση πρωτεϊνών από τα κύτταρα. Στα mRNA εμβόλια και στα φάρμακα, συγκεκριμένες πρωτεΐνες ή αντιγόνα μπορούν να παραχθούν από τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού, επιτρέποντας στο ανοσοποιητικό σύστημα να προλαμβάνει ή να καταπολεμά ασθένειες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος