Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γκρίνια στο υπουργείο Υγείας...

11/7/2012
Έχουν παρέλθει 18 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργείου Υγείας από τη νέα ηγεσία, οι αρμοδιότητες όμως δεν έχουν ακόμη μοιραστεί. Δηλαδή, δεν γνωρίζουν ούτε ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σαλμάς, ούτε η υφυπουργός, Φωτεινή Σκοπούλη, τους τομείς που θα αναλάβουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Έχουν παρέλθει 18 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργείου Υγείας, από τη νέα ηγεσία, οι αρμοδιότητες όμως δεν έχουν ακόμη μοιραστεί. Δηλαδή, δεν γνωρίζουν ούτε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μ. Σαλμάς, ούτε η υφυπουργός κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, τους τομείς που θα αναλάβουν.


Η «γκρίνια» στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας ήταν γνωστή εδώ και αρκετές ημέρες, χθες το πρωί όμως τα «εν οίκω» έγιναν «εν δήμω», μετά το ξέσπασμα της κυρίας Σκοπούλη σε τηλεοπτική εκπομπή. «Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο. Δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες», είπε. Σε συνεργάτες της, φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ότι δεν θα διστάσει να υποβάλει ακόμη και την παραίτησή της στην περίπτωση που δεν αναλάβει τους τομείς που θέλει.


Μήλον της έριδος αποτελεί ο τομέας των προμηθειών και του φαρμάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη 12 Ιουλίου. Τότε θα γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει τον τομέα «χρηματοδότηση», που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και ποιος την «παραγωγή». Αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι τα Δημόσια Νοσοκομεία.


Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα των γενικών γραμματέων. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος έχει υποβάλει την παραίτησή του από την πρώτη στιγμή, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή εξαιτίας των συχνών επισκέψεων της τρόικας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλαγές προσώπων μπορεί να γίνουν και μέσα στον Αύγουστο, μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας.


Πηγή: http://www.tovima.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Stop σε clawback και rebate ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν
Τα γενόσημα συγκρατούν τη φαρμακευτική δαπάνη σε όλη την Ευρώπη
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven