Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Γιατί ο κ. Λουράντος κρατάει στολή φυλακισμένου;»

21/5/2012
«Οι ασθενείς στο χώμα και εμείς στη φυλακή»! Με τη φράση αυτή και δείχνοντας μια στολή φυλακισμένου, επιχείρησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, να δείξει με τον πιο τραγικό τρόπο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Φαρμακοποιοί: «Οι ασθενείς στο χώμα και εμείς στη φυλακή»! Με τη φράση αυτή και δείχνοντας μια στολή φυλακισμένου, επιχείρησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, να δείξει με τον πιο τραγικό τρόπο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί.


Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι του κλάδου κάνουν λόγο για άκρως επικίνδυνη ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς μέσα από το σύστημα γίνονται τραγικά λάθη ακόμη και σε συνταγές, με αποτέλεσμα να φθάνουν λανθασμένα σκευάσματα στους ασθενείς.


Είναι ενδεικτικό ότι τον τελευταίο μήνα εκδόθηκαν 500 λανθασμένες συνταγές που άνηκαν σε 200 ασθενείς τους οποίους και αναζήτησε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μην κινδυνέψουν.


Οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το οποίο όπως σημείωσαν δε λειτουργεί ακόμη και σήμερα με συνεπεία να έχουν εκδοθεί 1,5 εκατ. χειρόγραφες συνταγές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το αμερικανικό παράδειγμα
Ιωάννα Σιαφάκα, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ






Σχετικά άρθρα

PGEU: Σε κρίση το ανθρώπινο δυναμικό της υγείας
Η Ε.Ε. υιοθετεί τις προτάσεις των επαγγελματιών υγείας
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τα οφέλη των ωμέγα-3 στην υγεία
Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Νέα υπηρεσία στα φαρμακεία «φέρνει» ο Φ.Σ. Ηρακλείου
Με τη δράση «Φροντίζω τα Φάρμακά μου»
Walmart: Ο φαρμακοποιός γίνεται «Πρέσβης Υγείας»
Ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 6 αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ