Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Για πόσο ακόμα θα συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων;

17/10/2018 11:46:30 πμ
Κοινή πρωτοβουλία διαμαρτυρίας από το Φαρμακευτικό Σύλλογο & τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για πόσο ακόμα χρονικό διάστημα θα συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων διερωτήθηκαν ο Φαρμακευτικός και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και απευθύνθηκαν στον υπουργό Υγείας και τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.


Στη διαμαρτυρία τους για τις ελλείψεις φαρμάκων διατυπώνουν το ερώτημα για πόσο ακόμη ένα αγαθό, όπως είναι το φάρμακο, θα αποτελεί μέρος των κανόνων της αγοράς, δηλαδή της προσφοράς και της ζήτησης.


Εξηγούν ότι οι ελλείψεις φαρμάκων ξεκίνησαν πριν από περίπου 7 χρόνια και πλέον αποτελούν καθημερινότητα που ταλαιπωρεί τους ασθενείς με προφανείς συνέπειες στην υγεία τους. Σημειώνεται δε ότι κατά μέσο όρο –σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΦ– μηνιαίως λείπουν από την αγορά 80-100 φάρμακα.


Οι δύο Σύλλογοι υπενθυμίζουν ότι ο ΕΟΦ έχει επισημάνει πως απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στην αγορά, αλλά αυτό "στην πράξη δεν εφαρμόζεται και τα όποια μέτρα εξαγγέλλονται δεν καταλήγουν πουθενά".


Ως αιτίες του προβλήματος οι Σύλλογοι της Μαγνησίας θεωρούν τις συνεχείς μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, οι οποίες από τη μία ευνοούν τις παράλληλες εξαγωγές και από την άλλη αναγκάζουν τις φαρμακευτικές να μειώσουν τις ποσότητες που διαθέτουν στην ελληνική αγορά.


Τελικά καλούν τον υπουργό και τους βουλευτές να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου –όπως αναφέρουν– να μην είναι η χώρα μας μια τριτοκοσμική χώρα, με καταστάσεις στο χώρο του φαρμάκου παρελθόντων ετών, όταν αναζητούσαν οι ασθενείς φάρμακα από το εξωτερικό για να καλύψουν ζωτικές ανάγκες τους.


Δείτε εδώ και εδώ ολόκληρη την επιστολή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου