Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Για μη επείγουσες καταστάσεις το φαρμακείο αποτελεί την 1η επιλογή

26/9/2023 10:38:26 μμ
Ιδίως για τις νεότερες γενιές, όπως αποκαλύπτει έρευνα κοινού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για υπηρεσίες φροντίδας υγείας στα φαρμακεία ολοένα και αυξάνεται. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας στις ΗΠΑ από τη Wolters Kluwer Health που αναδεικνύει ότι τα φαρμακεία εμπνέουν την εμπιστοσύνη των ασθενών με ήπια προβλήματα υγείας και ότι τα προτιμούν καθώς είναι πιο προσβάσιμα.


Η έρευνα με τίτλο: «Pharmacy Next: Consumer Care and Cost Trends survey» έδειξε επίσης τις διαφορές που παρουσιάζουν οι προτιμήσεις των ασθενών ανάλογα με την ηλικία, με τους ειδικούς να σχολιάζουν πως πρόκειται για «μια μεταστροφή στην παροχή φροντίδας υγείας που ήρθε για να μείνει και να αλλάξει την προσέγγιση όλων των εμπλεκομένων τα επόμενα χρόνια».


Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι νεότερες γενιές θεωρούν το φαρμακείο την πρώτη τους επιλογή για μη επείγουσες καταστάσεις, και το προτιμούν όχι μόνο από τα νοσοκομεία ή τον γιατρό τους αλλά και από τις κλινικές που το τελευταίο διάστημα άρχισαν να ιδρύονται μέσα στα μεγάλα καταστήματα αλυσίδων, π.χ. Walmart.


Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν:

  • Το 58% των Αμερικανών είναι πιθανό να επισκεφτεί το φαρμακείο της γειτονιάς όταν αντιμετωπίζει ένα μη επείγον ιατρικό πρόβλημα. Το 81% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον φαρμακοποιό, τη νοσοκόμα ή έναν επαγγελματία νοσηλευτή για τη διάγνωση ήσσονος σημασίας ασθενειών και τη συνταγογράφηση φαρμάκων.
  • Το 56% των ατόμων γενιάς Ζ (γεννημένοι μεταξύ 1997-2010) και το 54% των Millennials (1981-1996) έχουν επισκεφθεί ένα τοπικό φαρμακείο για να λάβουν φροντίδα εντός του 2022, σε σύγκριση με το 40% της γενιάς X (1965-1980) και το 35% των λεγόμενων Boomers (1946-1964).
  • Το 79% των Αμερικανών εμπιστεύεται το φαρμακείο της γειτονιάς του πολύ περισσότερο από το προσωπικό κλινικών σε πολυκαταστήματα.
  • Το 54% των Αμερικανών θα πήγαιναν σε ένα ιατρείο για τους εμβολιασμούς σε παιδιά, αλλά πάνω από τρεις στους πέντε ενήλικες (62%) θα εμβολιάζονταν έναντι της γρίπης ή άλλων νοσημάτων στο φαρμακείο της γειτονιάς τους.

 Δεδομένης της τάσης αυτής, μια σημαντική παράμετρος που θέτουν οι ερευνητές είναι η πρόσβαση των φαρμακοποιών σε φακέλους υγείας και στο ιστορικό των ασθενών. Αν έχουν ελλιπή ή καθόλου πρόσβαση, οι ασθενείς καλούνται να δίνουν πιο ακριβείς πληροφορίες για όσα αφορούν την υγεία τους, ώστε να έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους


Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας