Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα οι τιμές των φαρμάκων συνεχώς θα πέφτουν

11/2/2014 10:29:50 πμ
Στην ομιλία του στην κοπή της πίτας της Π.Ε.Φ. «πρότεινε» στους φαρμακοβιομήχανους να κάνουν εξαγωγές για να επιβιώσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



«Δεν είστε άμοιροι ευθυνών για το πάρτι που έγινε στο χώρο του φαρμάκου» είπε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

«Αυξήστε τις εξαγωγές και σταματήστε να αγωνιάτε για το πώς θα επιβιώσετε από κάθε νέο δελτίο τιμών, αλλιώς θα είναι βραχύς ο βίος σας» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι: «Αυτό όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο πιο γρήγορα θα πάτε μπροστά, διότι στην Ελλάδα οι τιμές συνεχώς θα πέφτουν και οι δαπάνες θα μειώνονται».

 

O κος Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι η πρόοδος της χώρας είναι «ταγκό για δύο», πολιτικής ηγεσίας και αγοράς, και ότι ναι μεν καταλογίζει ευθύνες στο χώρο του φαρμάκου για τη σημερινή κατάσταση, θεωρεί όμως ότι η μερίδα του λέοντος των ευθυνών ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Επίσης χαρακτήρισε το μνημόνιο αναγκαίο και καλό για τη χώρα και τόνισε πως «η παλιά Ελλάδα πέθανε και θα πρέπει πλέον να οργανωθεί η χώρα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να γίνει κανονικό κράτος».

 

Τέλος, υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και ότι πια «έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη βρύση για να πιούμε νερό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσδιορισμό των μέτρων αντιμετώπισης ζήτα ο Απ. Βαλτάς
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η νέα ευρωπαϊκή εποχή του HTA στο επίκεντρο του 11ου HTA Conference
Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθεί η εφαρμογή του EU HTA Regulation
Ίδιο κόστος τα γενόσημα με τα πρωτότυπα;
Το αμερικανικό παράδειγμα
Η Ελλάδα στην επόμενη φάση της φαρμακευτικής κάνναβης
Ιωάννα Σιαφάκα, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
ΤΕΑΥΦΕ: Ισχυρή θεσμική παρουσία στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Έγιναν ουσιαστικές επαφές του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία και δημόσιους φορείς