Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Φαρμακοβιομηχανία εναντίον φαρμακοποιών
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Γέμισαν και δεν αδειάζουν οι κάδοι με τα ληγμένα φάρμακα στα φαρμακεία

13/3/2023 4:52:35 μμ
Ο Φ.Σ. Αχαΐας ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διοίκηση του Φ.Σ. Αχαΐας ενημερώνει το κοινό ότι δεν μπορεί πλέον να παραδίδει στα φαρμακεία του νομού ληγμένα οικιακά φάρμακα προς καταστροφή. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι δεν έχει υπογραφεί σύμβαση ανάμεσα στον ΙΦΕΤ και την ανάδοχο εταιρεία καταστροφής των πλεονάζοντων οικιακών φαρμάκων. 

Αυτό έχει οδηγήσει σε αδυναμία φύλαξης και διαχείρισης των ληγμένων φαρμάκων, «καθώς κάδοι και αποθήκες έχουν πλέον γεμίσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο Σύλλογος καλεί το υπουργείο Υγείας να παρέχει την κατάλληλη χρηματοδότηση, αλλά και τον ΙΦΕΤ να προχωρήσει σε γρήγορες διαδικασίες προκειμένου «τα ληγμένα οικιακά φάρμακα να καταστρέφονται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να μην καταλήγουν σε αποχετεύσεις και υπέδαφος, με τις αντίστοιχες συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όσα αναφέρει νέα απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών






Σχετικά άρθρα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης
Απ. Βαλτάς: Κάποιες ΠΕ.ΔΙ. κρατούν τις εγκυκλίους στο συρτάρι
Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι φαρμακοποιοί, αφού περικόπτονται συνταγές