Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γάλλοι ταξιδεύουν στην Ιταλία για να βρουν ελλειπτικά φάρμακα

7/5/2023 7:21:50 μμ
Οι Ιταλοί φαρμακοποιοί στοκάρουν παυσίπονα και αντιβιοτικά για να τους εξυπηρετήσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακεία στην ιταλική πόλη Ventimiglia, η οποία είναι η πλησιέστερη στα νότια σύνορα της Γαλλίας, αναφέρουν αύξηση των επισκέψεων από Γάλλους που αναζητούν ελλειπτικά φάρμακα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του connexionfrance.com, οι Γάλλοι ταξιδεύουν στην Ιταλία με συνταγές που περιλαμβάνουν φάρμακα όπως αντιδιαβητικά, κορτικοστεροειδή, αντιβιοτικά, ακόμα και κοινά παυσίπονα.


«Από την αρχή του έτους, έχουμε καλύψει δεκάδες συνταγές Γάλλων, κυρίως για σκευάσματα παρακεταμόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις φαρμακοποιούς της πόλης, ενώ άλλο φαρμακείο δηλώνει πως έχει στοκάρει αντιβιοτικά με αμοξικιλλίνη για να εξυπηρετεί τους Γάλλους πελάτες του.


Το φαινόμενο ενισχύεται και από το γεγονός ότι το γαλλικό ασφαλιστικό σύστημα αποζημιώνει τους ασθενείς για τα φάρμακά τους, ανεξάρτητα από το πού έχουν αγοραστεί, αρκεί να έχουν συνταγογραφηθεί στη Γαλλία. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα φάρμακα στην Ιταλία είναι ακριβότερα.


Η κατάσταση θυμίζει έντονα την ελληνική πραγματικότητα, καθώς ένας από τους λόγους για τους οποίους η Γαλλία αντιμετωπίζει εκατοντάδες ελλείψεις φαρμάκων, σύμφωνα με το άρθρο, είναι και οι χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, που καθίστανται πιο ελκυστικές για τις εταιρείες. Αναφέρονται επίσης και τα προβλήματα εφοδιασμού που προκάλεσε η πανδημία, καθώς και η εξάρτηση της παραγωγής φαρμάκων από την Ασία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τις πιο σημαντικές μικροβιακές απειλές
Από τον παθολόγο Γιώργο Παππά και τον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο