Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γαλλία: Τα φαρμακεία είναι το μόνο «ισχυρό» κανάλι πωλήσεων καλλυντικών

18/3/2025 5:47:38 μμ
Σημείωσε 10% αύξηση σε αξία το 2024
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέτρια χαρακτηρίζεται η πορεία της αγοράς των καλλυντικών στη Γαλλία συγκριτικά με τα διεθνή δεδομένα, με τα φαρμακεία της χώρας να είναι να τα μόνα που καταγράφουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Circana που έδειξε πως οι συνολικές πωλήσεις καλλυντικών στη χώρα αυξήθηκαν μόνο κατά 3% σε αξία το 2024 (σε σύγκριση με το 2023) και έφτασαν περίπου τα 9 δισ. ευρώ, ενώ μειώθηκαν σε όγκο κατά 2%. Τα μεγάλα κανάλια λιανικής σημείωσαν πτώση 4% σε αξία και σε όγκο, ενώ τα φαρμακεία κατέγραψαν αύξηση 10% σε αξία και 7% σε όγκο. 


Σύμφωνα με τον Nicolas Grelaud από τη συμβουλευτική εταιρεία Open Health, η ανοδική πορεία των φαρμακείων στον χώρο της ομορφιάς παρατηρείται από το τέλος της πανδημίας και εξής, έχοντας διανύσει πολλά χρόνια στασιμότητας. «Τα φαρμακεία επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους και προσελκύουν κοινό που αναζητά εξειδικευμένη συμβουλή, εύκολη πρόσβαση και υψηλής ποιότητας προϊόντα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 


Ο ίδιος σημειώνει ότι ανερχόμενη κατηγορία στα φαρμακεία είναι τα nutricosmetics (π.χ. συμπληρώματα διατροφής με δράση στην εμφάνιση του δέρματος), τα οποία εκτιμά ότι θα διπλασιάσουν τις πωλήσεις τους τα επόμενα χρόνια, έχοντας ήδη αγγίξει τα 9 δισ. ευρώ παγκοσμίως.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο εξάμηνο του 2026
Διεκδικώντας μια θέση για τον κλάδο στην ομάδα φροντίδας των ασθενών






Σχετικά άρθρα

PGEU: Σε κρίση το ανθρώπινο δυναμικό της υγείας
Η Ε.Ε. υιοθετεί τις προτάσεις των επαγγελματιών υγείας
PEIFASYN Academy: Νέο live webinar για τα οφέλη των ωμέγα-3 στην υγεία
Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Νέα υπηρεσία στα φαρμακεία «φέρνει» ο Φ.Σ. Ηρακλείου
Με τη δράση «Φροντίζω τα Φάρμακά μου»
Walmart: Ο φαρμακοποιός γίνεται «Πρέσβης Υγείας»
Ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 6 αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ