Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Γαλλία: Όλα τα εμβόλια από τα φαρμακεία

17/2/2022 5:53:20 μμ
Εισηγείται η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Γάλλοι φαρμακοποιοί φαίνεται πως συμμετέχουν πολύ ενεργά στον εμβολιασμό του κοινού έναντι της Covid-19. 

Σύμφωνα με την PGEU, τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιανουάριο 2022 το 60% των εμβολίων δόθηκαν από φαρμακοποιούς, το 25% από γιατρούς και το 15% από νοσηλευτές. Αναφορικά με τους αντιγριπικούς εμβολιασμούς, το 46% έγινε από γιατρούς, το 34% από φαρμακοποιούς και το 20% από νοσηλευτές.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν την Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) της χώρας να συνιστά την επέκταση του εμβολιασμού στα φαρμακεία σε όλα τα μη ζωντανά εμβόλια. 

Επίσης ζητά να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν όλα αυτά τα εμβόλια (εκτός από το μηνιγγιτιδόκοκκο Β και τη λύσσα) σε όλους τους ασθενείς 16 ετών και άνω εκτός από ανοσοκατασταλμένους. Εκκρεμεί η τελική κυβερνητική απόφαση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
«Φαρμακείο 360°: Συνδέοντας Ανθρώπους, Τεχνολογία & Υγεία»






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοβιομηχανίες θα πουλούν απευθείας στους ασθενείς
Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Peifasyn Academy: Webinar για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βιταμίνη C
Επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτικές συμβουλές για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Εγχειρίδιο για τη διαχείριση της μη ελεγχόμενης υπέρτασης
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)