Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γ. Τσικανδηλάκης: Οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί

26/5/2022 1:39:17 πμ
Ζητά σταθερή λιανική τιμή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Να υπάρχει σταθερή λιανική τιμή και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα» ζητά ο Γιάννης Τσικανδηλάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, ενόψει των υπερβολικών ανατιμήσεων που έχουν επηρεάσει τα φάρμακα. Όπως αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ TV «υπήρχε κολλύριο που έκανε 2 ευρώ και σήμερα κοστίζει 12 ευρώ».

Όσο για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «όταν δεν υπάρχουν γενόσημα ή πρόκειται για ειδικά βρεφικά γάλατα, πληρώνονται αδρά από τους πολίτες. Σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται και η πληροφορία ότι μια σειρά από φαρμακευτικά σκευάσματα επιχειρείται να εξαιρεθούν από τα συνταγογραφούμενα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον οικονομικό προϋπολογισμό των πολιτών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της