Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γ. Τσικανδηλάκης: Οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί

26/5/2022 1:39:17 πμ
Ζητά σταθερή λιανική τιμή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Να υπάρχει σταθερή λιανική τιμή και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα» ζητά ο Γιάννης Τσικανδηλάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, ενόψει των υπερβολικών ανατιμήσεων που έχουν επηρεάσει τα φάρμακα. Όπως αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ TV «υπήρχε κολλύριο που έκανε 2 ευρώ και σήμερα κοστίζει 12 ευρώ».

Όσο για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «όταν δεν υπάρχουν γενόσημα ή πρόκειται για ειδικά βρεφικά γάλατα, πληρώνονται αδρά από τους πολίτες. Σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται και η πληροφορία ότι μια σειρά από φαρμακευτικά σκευάσματα επιχειρείται να εξαιρεθούν από τα συνταγογραφούμενα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον οικονομικό προϋπολογισμό των πολιτών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαθέσιμη στις ΗΠΑ από την 1η Νοεμβρίου
Κρίνει πως η κατάργησή της τα υποβιβάζει σε προϊόντα ευρείας κυκλοφορίας






Σχετικά άρθρα

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες φαρμακοποιοί της Ιταλίας
Διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεων και αυξήσεις μισθών
Φαρμακαποθήκη αιτήθηκε την εξαγορά 47 φαρμακείων στη Βουλγαρία
Την υπόθεση διερευνά Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στον υποβοηθούμενο θάνατο συζητιέται στο Ην. Βασίλειο
Τι έδειξε έρευνα του Βασιλικού φαρμακευτικού συλλόγου
Φ.Σ. Λάρισας: Καταγγελία για ιστοσελίδα που πουλά φάρμακα
Έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία, ο ΠΦΣ και ο ΕΟΦ