Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γ. Δαγρές: Τα εμβόλια Covid-19 αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία

21/2/2022 11:58:01 μμ
Ο ΠΦΣ συζητά με την κυβέρνηση και τη διεύρυνση των υπηρεσιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και ταμίας του ΦΣΑ, αποκάλυψε ότι προχωρούν οι συζητήσεις με την κυβέρνηση για την ενεργή συμβολή των φαρμακοποιών στη διεξαγωγή των εμβολιασμών έναντι της Covid-19 αλλά και για τη διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα φαρμακεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε στο Πρακτορείο FM, τα εμβόλια για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία, όπως ήδη γίνεται το εμβόλιο της γρίπης, διότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο οικονομικό για το σύστημα υγείας και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο για τον κόσμο. Όπως είπε μάλιστα «είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση μάς έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι το επιθυμεί να γίνει, διότι γνωρίζει και από κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη το κάνουν ότι έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες».

Ο Γ. Δαγρές αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο που διαδραματίζουν οι φαρμακοποιοί στη διαχείριση της πανδημίας (αύξηση εμβολιασμών, ραντεβού, self και rapid tests) και αποκάλυψε ότι έχει ανοίξει ένας διάλογος με την Πολιτεία για περαιτέρω διεύρυνση των υπηρεσιών οι οποίες -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μπορούν θεσμικά και αναγνωρισμένα να παρέχονται από τα φαρμακεία, εννοείται φυσικά με την κατάλληλη αποζημίωση, που θα είναι κρατικοδιατιμούμενη και θα την επωμιστεί η Πολιτεία προς όφελος των πολιτών».

Το σύστημα Υγείας γλιτώνει εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τις υπηρεσίες των φαρμακείων

Ο Γ. Δαγρές είπε ακόμη για τις μελέτες που διεξάγει ο ΠΦΣ, οι οποίες θα μετρήσουν το όφελος για το Σύστημα Υγείας από όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα φαρμακεία. «Με τις μελέτες αυτές θα υπολογιστεί πόσα εκατομμύρια ευρώ γλιτώνει κάθε χρόνο το Σύστημα Υγείας χάρη στις υπηρεσίες των φαρμακείων, αλλά και πόση μείωση πχ. σε επισκέψεις σε Νοσοκομεία ή γιατρούς κερδίζουμε ως χώρα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας