Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

AstraZeneca: Δωρεά 9 εκατ. ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των υγειονομικών
Επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών
Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών εν μέσω πανδημίας;
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας δίνει τις απαντήσεις
ΠΦΣ: Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής
Αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη


Γ. Δαγρές: Δεν θα γίνουμε νεροκουβαλήτες των φαρμακευτικών εταιρειών

17/9/2019 11:22:43 πμ
Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη δωρεάν διανομή των ΦΥΚ από τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πληθαίνουν οι φωνές των φαρμακοποιών εντός του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αντιδρούν σε οποιαδήποτε σκέψη θέλει να χορηγούνται χωρίς καμία αποζημίωση και κανένα κέρδος τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Κώστας Βαρδιάμπασης ο οποίος μέσω της σελίδας του στα Κοινωνικά Δίκτυα διερωτάται χαρακτηριστικά: «Τα Φάρμακα Ειδικών Παθήσεων που διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κοστίζουν σχεδόν τη μισή εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, την οποία πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Είναι δωρεάν; Οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ, το διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό, εργάζονται με μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Είναι δωρεάν η εργασία τους; Τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν ενοίκιο, ρεύμα, νερό, έπιπλα, ψυγεία κλπ. Είναι δωρεάν; Οι βιομηχανίες που εισπράττουν το 100% της καθαρής αποζημιούμενης τιμής των φαρμάκων αυτών, εξοφλούνται από τον προϋπολογισμό του οργανισμού. Είναι δωρεάν;».


Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου καταλήγει λέγοντας πως αν πρέπει οι φαρμακοποιοί να κάνουν κοινωνικό έργο αυτό θα πρέπει να γίνει παράλληλα από όλους τους εργαζόμενους γύρω από το φάρμακο και όχι μόνο από το κλάδο των φαρμακείων.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Δαγρές, μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, τονίζοντας πως η διακίνηση των ΦΥΚ μέσω των φαρμακείων, χωρίς κανένα οικονομικό κίνητρο για τους φαρμακοποιούς, είναι σαν να μετατρέπονται οι φαρμακοποιοί σε «νεροκουβαλητές των φαρμακευτικών εταιρειών», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.


Και πρόσθεσε πως «αν είναι να το κάνουμε για το κοινωνικό καλό, τότε θα πρέπει να γίνεται η διακίνηση αυτών των φαρμάκων δωρεάν από όλους τους εμπλεκόμενους με το φάρμακο και όχι μόνο από τους φαρμακοποιούς. Τα φαρμακεία εξάλλου δεν είναι δομές που λειτουργούν με χρήματα από… τη θεία από το Σικάγο. Για να βάλεις το κλειδί στην πόρτα, απαιτούνται ευρώ», όπως είπε.


Σημειώνεται πως το θέμα της διάθεσης των ΦΥΚ αναμένεται να συζητηθεί στο ΔΣ του ΠΦΣ το οποίο θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής
Αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη
20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
ΦΣ Θεσσαλονίκης: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων
Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Μ. Βρετανία: Σε τιμή χρυσού τα δισκία παρακεταμόλης
Έφθασαν να κοστίζουν 56 ευρώ κάθε χάπι!