Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γ. Δαγρές: Θετικός ο Θ. Πλεύρης με τη σταθερή τιμή της διενέργειας rapid tests

28/11/2021 8:56:28 μμ
Το αίτημα τέθηκε δια ζώσης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αντίθετος στον ανταγωνισμό των τιμών στα φαρμακεία δηλώνει ο Γιάννης Δαγρές, βΆ αντιπρόεδρος στον ΠΦΣ και ταμίας στο Φ.Σ. Αττικής, ο οποίος στην πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας πρότεινε στον Θ. Πλεύρη να αποκτήσει ενιαία και σταθερή τιμή η διενέργεια των τεστ για την COVID-19, όπως ισχύει και στα φάρμακα. Ο Γ. Δαγρές εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θεωρεί απαραίτητη μια τέτοια διατίμηση, με τον υπουργό να δείχνει ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και ότι είναι σύμφωνος με το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι, διότι -όπως είπε- πρόκειται για θέμα που αφορά συναρμόδια υπουργεία.

Μιλώντας στο f.daily, ο Γ. Δαγρές εξηγεί: «Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τα φαρμακεία οφείλουν πρώτιστα να έχουν χαρακτηριστικά αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Συνεπώς στη λειτουργία του φαρμακείου δεν χωρούν και δεν πρέπει να χωρούν συμβατικές λογικές ανταγωνισμού τιμών, όπως ισχύει στα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες. Και οι λόγοι είναι τρεις: 1) Ο φαρμακοποιός να προσηλώνεται στην ποιότητα και στην επιστημονική επάρκεια της εργασίας του και όχι στη χρήση μεθόδων προσέλκυσης πελατών με αγοραία κριτήρια. 2) Ο ανταγωνισμός των τιμών οδηγεί κάποια φαρμακεία να αναπτύσσονται σε βάρος των υπολοίπων, στην πράξη όμως τορπιλίζει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει ο κλάδος και απολαμβάνουν η πολιτεία και η κοινωνία: τα φαρμακεία είναι πολλά και παντού. 3) Ο ανταγωνισμός τιμών επιβραβεύει τον τυχερότερο και τον πιο προνομιούχο επιχειρηματία και όχι τον καλύτερο επιστήμονα φαρμακοποιό που χρειάζονται η κοινωνία και η πολιτεία.

Ειδικά στην περίπτωση της διενέργειας rapid test, υπάρχει άλλος ένας λόγος: ένας από τους σκοπούς του μέτρου είναι να εξωθήσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Με το να υπάρχει ανταγωνισμός στις τιμές, στην ουσία η πολιτεία πλαγίως υπονομεύει τους ίδιους τους σκοπούς του μέτρου της. Με λίγα λόγια εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι. Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αδήριτη ανάγκη να θεσπιστεί ενιαία, σταθερή τιμή καθολικά και υποχρεωτικά για όλα τα φαρμακεία, ακριβώς όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες και σε όλον τον κόσμο στις τιμές των φαρμάκων».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου