Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΦΥΚ: Eνέσιμα φάρμακα πετιούνται εξαιτίας των courier

14/5/2020 4:33:30 μμ
Εικόνες ντροπής έξω από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για τους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Eικόνες που απέχουν κατά πολύ από τα όσα συχνά επικαλείται η ηγεσία του υπ. Υγείας, περί πλήρους τακτοποίησης της λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ που διακινούν τα ΦΥΚ στους χρόνια πάσχοντες, δημοσιεύει το f.daily.


Ασθενείς που αναγκάζονται να επισκέπτονται τακτικά τα φαρμακεία για να προμηθευτούν για τους ίδιους ή τους συγγενείς τους Φάρμακα Υψηλού Κόστους καταγγέλλουν πως στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που βρίσκεται επί της οδού Λ. Αλεξάνδρας 175 οι ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων ασθενείς με καρκίνο, αναγκάζονται να περιμένουν έως και 3 ώρες προκειμένου να τα προμηθευτούν. Η κατάσταση σχεδόν καθημερινά είναι απογοητευτική αφού ο μέσος όρος αναμονής αγγίζει, όπως λένε τη 1,5 ώρα χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία πρόβλεψη για να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις εξαιτίας του κορονοϊού, αφού οι περισσότεροι ασθενείς αναζητούν τον ίσκιο για να προστατευτούν.

Κ. Λουράντος: Πετιούνται ενέσιμα φάρμακα εξαιτίας των κακών συνθηκών μεταφοράς

Επίσης ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ. Λουράντος επικαλούμενος μαρτυρία φαρμακοποιού ανέφερε πως πολίτης ο οποίος προμηθευόταν Φάρμακο Υψηλού Κόστους σε ενέσιμη μορφή (ψυχρής αλυσίδας) από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θεώρησε καλό να μην πηγαίνει πλέον στον ΕΟΠΥΥ και να κάθεται με τις ώρες στην ουρά εν μέσω κορoνοϊού, αλλά να το προμηθευτεί μέσω courier... στο σπίτι του. «Συνεννοήθηκε λοιπόν με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, και οι εκεί αρμόδιοι του υποσχέθηκαν να του το στείλουν σπίτι του. Ο ασθενής συνεννοήθηκε και με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών η οποία ανέλαβε την κούρσα διεκπεραίωσης, τονίζοντάς της πως πρόκειται για ενέσιμο φάρμακο ψυγείου και πως το χρειαζόταν άμεσα λόγω συνέχειας της θεραπείας. Τον διαβεβαίωσαν πως το φάρμακο θα ήταν σπίτι του την επόμενη μέρα, αλλά τελικά το παρέλαβε μετά από 20 μέρες, χωρίς παγοκύστη και ζεστό σαν να ήταν ώρες εκτός ψυγείου».

Τα ενέσιμα φάρμακα πετάχτηκαν, ο ασθενής έχασε τη δόση και τη θεραπεία του ενώ η φαρμακευτική εταιρεία χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ.


«Η μόνη ασφαλής οδός διάθεσης όλων των φαρμάκων και ειδικότερα εκείνων του ψυγείου, είναι η οδός μέσω του φαρμακείου δια της διαμεσολάβησης των φαρμακαποθηκών ή συνεταιρισμών. Και όποιος χρησιμοποιεί αυτή την ασφαλή αλυσίδα, οφείλει να πληρώνει για την εγγύηση που παρέχει ο χώρος του φαρμακείου και για την επιστημονική κατάρτιση του επιστήμονα που το λειτουργεί... όπως γίνεται παντού», σημειώνει ο Κ. Λουράντος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή