Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΔ: "Δεν θα εγκλωβιστούμε από αμφιλεγόμενες αποφάσεις"

27/5/2022 2:22:18 πμ
Επίσημη ανακοίνωση για τη θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου επιμένει να μη δεχτεί καμία «προσφορά» από το Δήμο Ρόδου για τη θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία.

Όπως αναφέρει, έλαβε και επίσημα γνώση για την απόφαση/εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου να παραχωρήσει θέση στάθμευσης έξω από τα φαρμακεία έναντι του ποσού των 30 ευρώ ανά έτος. Θέλοντας να τοποθετήσει το θέμα «στη σωστή βάση», ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για θέση ολιγόλεπτης στάσης (σε ώρες λειτουργίας των φαρμακείων) και όχι στάθμευσης που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ασθενών.

«Ο ΦΣΔ θα επιδιώκει πάντα συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν θα ασκεί κοινωνική πολιτική για λογαριασμό κανενός. 
Αυτό το διοικητικό συμβούλιο έτσι θα εξακολουθήσει να πορεύεται και δεν θα εγκλωβιστεί ποτέ και ούτε θα εγκλωβίσει τα μέλη του από αμφιλεγόμενες αποφάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Πάντως ο ΦΣΔ «αισθάνεται δικαιωμένος» που η πλειονότητα των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αναγνωρίζει «τη συμβολή των φαρμακείων στην προστασία της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος, τόσο στην περίοδο της πανδημίας όσο και διαχρονικά, ως πυλώνας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Human up






Σχετικά άρθρα

Γιατροί: «Ψευδεπίγραφος ο τίτλος των φαρμακείων ως μονάδων ΠΦΥ»
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Στα 746 ευρώ ανά έτος ανέρχεται το ποσό του ΚΑΕΦ για φέτος
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ προχώρησε τάχιστα στην ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έρχεται στα φαρμακεία
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά