Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Ζητά παράταση για τη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών

29/2/2024 2:01:37 πμ
Πολλά τα προβλήματα στην προμήθεια νέας γενιάς φορολογικών μηχανισμών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Θεοχάρη αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, ζητά να δοθεί νέα παράταση στην υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς η πλειονότητα των φαρμακείων-μελών του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην εφαρμογή του μέτρου από 1/3/2024. 


Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα στη διασύνδεση αλλά και στην προμήθεια νέας γενιάς φορολογικών μηχανισμών (ΦΗΜΑΣ) που να είναι συμβατοί με τις απαιτήσεις του νόμου. 


Το ίδιο αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών έχει καταθέσει ήδη ο ΠΦΣ και ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, αλλά και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία επίσης καταγράφει -μεταξύ άλλων- αδυναμίες στη σύνδεση και δικτύωση των POS και ανάγκη για εκπαίδευση των επιχειρηματιών στα νέα δεδομένα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων
Καλεί τον ΕΟΦ να αναλάβει δράση άμεσα






Σχετικά άρθρα

Φαρμακείο στα δικαστήρια των ΗΠΑ εναντίον Eli Lilly & Novo Nordisk
Τις κατηγορεί για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
PEIFASYN Academy: Το πρώτο live webinar της χρονιάς για τη βιταμίνη D
Ένα σημαντικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στα φαρμακεία όλης της χώρας
Γράφει ο Μανόλης Κατσαράκης, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων