Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Με ηλεκτρονική εφαρμογή οι εφημερίες από 1/1/2024

18/9/2023 6:05:53 μμ
Στόχος να μοιράζονται δίκαια στους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του ΦΣΑ θα επαναδημιουργήσει το πρόγραμμα διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων για τα φαρμακεία της δύναμής του με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα.

Αυτό συνεπάγεται ότι τα προγράμματα δεν θα συντάσσονται πλέον από τους τομεάρχες, αλλά από το λογισμικό, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη του ειδικά κριτήρια που θα δώσει ο Σύλλογος, ώστε όλες οι εφημερίες να είναι δίκαιες για τα φαρμακεία και να εξυπηρετούν τους πολίτες.


Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ. Λουράντος, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, ώστε να μην εφημερεύουν ταυτόχρονα δυο κοντινά φαρμακεία που βρίσκονται σε όμορους δήμους, αλλά και όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα των εφημερευόντων φαρμακείων ανά περιοχή, όπως εποχικότητα, πληθυσμός πολιτών, τοποθεσία κλπ. Γι' αυτό θα κληθούν οι τομεάρχες να ενημερώσουν την επιτροπή του ΦΣΑ για τις ιδιαιτερότητες των περιοχών τους. 


Επίσης θα υπολογίζεται και το παρελθόν των εφημεριών για κάθε φαρμακείο (π.χ. τα Χριστούγεννα θα εφημερεύει κάθε χρόνο διαφορετικό φαρμακείο). Στις οθόνες των φαρμακείων θα υπάρξει χάρτης με αναφορά του κοντινότερου εφημερεύοντος φαρμακείου και οδηγίες, ενώ αλλαγές στις εφημερίες θα μπορούν να γίνουν μόνο για όσες περιπτώσεις προβλέπονται από το νόμο και μόνο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κ. Λουράντος, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν θα επηρεάζεται από «συναισθηματικούς παράγοντες», ενώ θα απαλειφθούν τα «χατίρια». 


Ως τελική ημερομηνία παραλαβής του λογισμικού έχει οριστεί η 15η Νοεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι φαρμακοποιοί, ενώ η πλήρης εφαρμογή του θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά


Σχετικά άρθρα

MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi
Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει