Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Κατηγορεί τον ΕΟΦ για παντελή απουσία αντανακλαστικών

23/1/2022 4:38:39 μμ
Και διερωτάται τι νόημα είχε η άρση απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ελλείψεις φαρμάκων αγγίζουν το όριο του τραγικού επισημαίνει εκ νέου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τονίζοντας με νόημα πως ενώ ο αρμόδιος οργανισμός γνωρίζει την κατάσταση «τα αντανακλαστικά του ήταν άμεσα αλλά δυστυχώς προς την αντίθετη κατεύθυνση». 

Ο ΦΣΑ, αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του ΕΟΦ να άρει κάθε απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων, εξηγεί πως πρόκειται για «μια ενέργεια πρωτοφανή η οποία δεν λαμβάνει υπόψιν της κυρίως τους Έλληνες ασθενείς, που δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα τους φάρμακα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, και δευτερευόντως τους Έλληνες φαρμακοποιούς, που εν μέσω rapid test, διανομή self test κτλ., δίνουν καθημερινά μάχη στην κυριολεξία για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν φάρμακα για τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών». Καλεί δε το υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για την εξομάλυνση της αγοράς των φαρμάκων, διότι η κατάσταση αγγίζει τα όρια του τραγικού.

Την ίδια στιγμή ο Φ.Σ. Μαγνησίας έβγαλε ανακοίνωση προς το κοινό σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, με στόχο να διαχωρίσει τη θέση των φαρμακοποιών από την Πολιτεία. Εξηγώντας ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τις πολύ χαμηλές τιμές των φαρμάκων και ότι οι φαρμακοποιοί μέσω των Συλλόγων τους έχουν κάνεις τις προσπάθειές τους για τη διαχείριση του προβλήματος, καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της», θέτοντας κανόνες για την καταγραφή των ελλείψεων και την απαγόρευση των εξαγωγών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο