Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Ετοιμάζεται νέα πλατφόρμα ενημέρωσης του κοινού για τις εφημερίες

14/9/2020 4:34:37 μμ
Αντικαθίστανται οι χάρτινες καρτέλες εφημεριών στα φαρμακεία της Αθήνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκσυγχρονίζεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, λαμβάνοντας αποφάσεις για νέα ηλεκτρονικά συστήματα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ενημέρωση του κοινού για τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η αντικατάσταση των χάρτινων καρτελών εφημεριών στα φαρμακεία της Αθήνας με ηλεκτρονικό σύστημα. Πρόκειται για μια σημαντική δαπάνη για το Σύλλογο, που καθίσταται όμως απαραίτητη καθώς οι καρτέλες είναι δύσχρηστες για τα φαρμακεία, ενώ δημιουργούν προβλήματα στο Σύλλογο και στην ενημέρωση του κοινού στις περιπτώσεις αλλαγών εφημεριών, αλλαγών διευθύνσεων ή επωνυμιών, διαγραφών και νέων εντάξεων.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης (πλατφόρμας) με μηχανή αναζήτησης, όπου θα καταχωρούνται οι εφημερίες και από όπου οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα τα πλησιέστερα φαρμακεία.

Εκτός από την πλατφόρμα, θα υπάρχει και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (mobile application). Σε ό,τι αφορά τις προθήκες των φαρμακείων, θα υπάρχουν τρεις τρόποι ενημέρωσης του κοινού: α) Ανάρτηση αυτοκόλλητου με QR code, που με τη σάρωσή του με ένα κινητό τηλέφωνο θα εμφανίζονται στο χρήστη οι εφημερίες, β) Εκτύπωση και ανάρτηση στη βιτρίνα καρτελών της ημέρας ή της εβδομάδας, γ) Με οθόνη computer στη βιτρίνα για όσα φαρμακεία έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν με δικά τους έξοδα. Επιπλέον, το Δ.Σ. του ΦΣΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην εισπραχθεί το ποσό παρακράτησης του 0,25% ούτε για το έτος 2021.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024