Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΑ: Ετοιμάζει νέο σύστημα ενημέρωσης για τις εφημερίες

2/10/2020 1:33:52 μμ
Έρχεται νέα διαδικτυακή πύλη και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη δημιουργία πληροφοριακής διαδικτυακής πύλης και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την ενημέρωση φαρμακοποιών και πολιτών σχετικά με τις εφημερίες των φαρμακείων στο νομό Αττικής.

Ο Σύλλογος προκήρυξε Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει το έργο.

Η πληροφοριακή διαδικτυακή πύλη θα παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό να αναζητά ανοιχτό φαρμακείο με συγκεκριμένα κριτήρια (περιοχή, ημέρα, ώρα), ενώ θα επιτρέπει και την αναζήτηση με σάρωση ειδικού QR code, που θα αναρτάται στις προθήκες των φαρμακείων.

Στους φαρμακοποιούς το σύστημα θα παρέχει εκτύπωση των καρτελών των εφημεριών της Αθήνας και όλων των περιοχών της Αττικής, προς ανάρτηση στις προθήκες των φαρμακείων, ενώ για όσους οθόνες στις προθήκες τους, θα δίδεται η δυνατότητα να εμφανίζονται σε αυτές οι εφημερίες της περιοχής.

Επιπλέον θα δημιουργηθεί και πρόγραμμα εντός της εφαρμογής από το οποίο θα μπορεί να γίνεται καταχώριση της βάσης, αλλά και οποιαδήποτε καθημερινή αλλαγή απαιτείται (όπως μεταφορά φαρμακείων, διαγραφές, έκτακτες αλλαγές κ.λπ.).

Η ίδια εταιρεία θα δημιουργήσει και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την ανεύρεση των εφημεριών μέσω του κινητού.

Η συνολική διάρκεια του έργου ορίζεται σε 14 μήνες (έως και το Δεκέμβριο του 2021), με τη διαδικτυακή πύλη να τίθεται σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα το Φεβρουάριο, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία help desk για ένα χρόνο για την ενημέρωση των φαρμακοποιών σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)