Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Επιστολή στο υπ. Υγείας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ενόψει των εκλογών

21/2/2023 7:03:21 μμ
Αντιδρούν μέλη της διοίκησης του Συλλόγου που δεν είχαν ενημερωθεί για το σχετικό νομοσχέδιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δημοσιεύτηκαν οι οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα ψηφίσουν για τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου (δείτε εδώ), με τον Κ. Λουράντο να κάνει λόγο για μια «πρωτόγνωρη διαδικασία», την οποία όμως πρέπει να στηρίξουν τα μέλη του Συλλόγου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκτός του ότι απαιτεί ελάχιστα λεπτά από το χρόνο του καθένα, «εγγυάται την απόλυτη μυστικότητα της ψήφου και την απουσία εκβιασμών ή άλλων αντιδημοκρατικών παραμέτρων».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο χθεσινό Δ.Σ. του ΦΣΑ, ο Γ. Καβαλάρης έθεσε το θέμα ενός υπό διαβούλευση νομοσχεδίου που αναφέρεται στη «δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως διεξαγωγής εκλογών στους φαρμακευτικούς συλλόγους με περισσότερα από 500 μέλη». Έκπληξη φαίνεται πως προκάλεσε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Κ. Λουράντο, το εν λόγω νομοσχέδιο ουδέποτε συζητήθηκε με τη διοίκηση του ΦΣΑ, ενός συλλόγου που διαθέτει 3.500 περίπου μέλη. Προτάθηκε λοιπόν να αποσταλεί ένα έγγραφο στο υπουργείο Υγείας με το οποίο θα ζητηθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου μέχρις ότου ενημερωθούν τα μέλη του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Τρία από τα εννέα μέλη του ΔΣ του ΦΣΑ, καταψήφισαν την πρόταση, ωστόσο το έγγραφο θα αποσταλεί σήμερα.

«Η ουσία πάντως είναι ξεκάθαρη: ο ΦΣΑ ουδέποτε εκχώρησε τα δικαιώματά του στο δευτεροβάθμιο όργανο, ούτε έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν άλλοι για το καλό του. Και αυτό αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, αν εδραιωθεί ως διαδικασία για το μέλλον και σε άλλες περιπτώσεις. Είναι ακριβώς η απαξίωση και η αχρηστία των πρωτοβάθμιων συλλόγων που ονειρεύεται η εξουσία», αναφέρει με νόημα ο Κ. Λουράντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Τέτοιου τύπου «αδικίες» έρχεται να διορθώσει το νέο σύστημα εφημεριών του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης