Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Διενέργεια rapid test στα φαρμακεία με αντίτιμο 20 ευρώ

6/7/2021 4:42:38 μμ
Η εφαρμογή του νέου νόμου θα καθοριστεί με μελλοντική ΚΥΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί εντάσσονται στους φορείς διενέργειας rapid tests, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Ειδικότερα, στο άρθρο 65 παρ. 1 αναφέρεται:
«Για το σκοπό της τήρησης των εθνικών και ταξιδιωτικών μέτρων για την ασφάλεια κατά του κορονοϊού και ενόψει των μετακινήσεων των υπηκόων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των υπηκόων τρίτων χωρών επισκεπτών της χώρας για το χρονικό διάστημα μέχρι την 31η.12.2021, στους φορείς διενέργειας δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) προστίθενται μεταξύ άλλων και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί υπό τον όρο της ορθής χρήσης του ιατροτεχνολογικού προϊόντος και της κατάλληλης ενημέρωσης του φυσικού προσώπου ως προς το εξαγόμενο αποτέλεσμα».

Όπως επισημαίνει σχετικά το νομικό τμήμα του Φ.Σ. Αττικής και ο πρόεδρος Κώστας Λουράντος, με ΚΥΑ ρυθμίζεται κάθε διαδικασία διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων και καταχώρησης των δεδομένων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Για την υπηρεσία αυτή ορίζονται επίσης ανώτατες τιμές (χωρίς ΦΠΑ) που για τα rapid tests είναι: «ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.) το ποσό των δέκα ευρώ (10€) και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας το ποσό των δέκα ευρώ (10€)».

Επιπλέον, στις παρ. 3 και 4, ορίζεται ότι οι φορείς διενέργειας rapid tests και PCR (άρα και οι φαρμακοποιοί) αποκτούν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 για να καταχωρούν τα στοιχεία των φυσικών προσώπων που έκαναν το τεστ και το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα αυτού. Ορίζονται επίσης και κυρώσεις στην περίπτωση μη καταχώρησης, καθυστερημένης ή λανθασμένης καταχώρησης των στοιχείων αυτών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ
12 στρατηγικές για ισχυρότερα φαρμακεία
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Νέο «αυτόνομο» φαρμακείο στις ΗΠΑ
Εκτελεί συνταγή και συσκευάζει φάρμακα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα