Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

5ο Συνέδριο ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα
Αναβάθμιση του ρόλου των φαρμακοποιών μετά την πανδημία
ΠΣΒΑΚ: Ποιοτικούς στόχους βιωσιμότητας θέτουν οι εταιρείες καλλυντικών
Σύμφωνα με έρευνα από το Γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών IKW

ΦΣΑ: Διενέργεια rapid test στα φαρμακεία με αντίτιμο 20 ευρώ

6/7/2021 4:42:38 μμ
Η εφαρμογή του νέου νόμου θα καθοριστεί με μελλοντική ΚΥΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί εντάσσονται στους φορείς διενέργειας rapid tests, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Ειδικότερα, στο άρθρο 65 παρ. 1 αναφέρεται:
«Για το σκοπό της τήρησης των εθνικών και ταξιδιωτικών μέτρων για την ασφάλεια κατά του κορονοϊού και ενόψει των μετακινήσεων των υπηκόων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των υπηκόων τρίτων χωρών επισκεπτών της χώρας για το χρονικό διάστημα μέχρι την 31η.12.2021, στους φορείς διενέργειας δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) προστίθενται μεταξύ άλλων και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί υπό τον όρο της ορθής χρήσης του ιατροτεχνολογικού προϊόντος και της κατάλληλης ενημέρωσης του φυσικού προσώπου ως προς το εξαγόμενο αποτέλεσμα».

Όπως επισημαίνει σχετικά το νομικό τμήμα του Φ.Σ. Αττικής και ο πρόεδρος Κώστας Λουράντος, με ΚΥΑ ρυθμίζεται κάθε διαδικασία διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων και καταχώρησης των δεδομένων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Για την υπηρεσία αυτή ορίζονται επίσης ανώτατες τιμές (χωρίς ΦΠΑ) που για τα rapid tests είναι: «ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.) το ποσό των δέκα ευρώ (10€) και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας το ποσό των δέκα ευρώ (10€)».

Επιπλέον, στις παρ. 3 και 4, ορίζεται ότι οι φορείς διενέργειας rapid tests και PCR (άρα και οι φαρμακοποιοί) αποκτούν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 για να καταχωρούν τα στοιχεία των φυσικών προσώπων που έκαναν το τεστ και το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα αυτού. Ορίζονται επίσης και κυρώσεις στην περίπτωση μη καταχώρησης, καθυστερημένης ή λανθασμένης καταχώρησης των στοιχείων αυτών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα του f.daily "Το φαρμακείο των διακοπών"


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Το Σεπτέμβριο ξεκινά η νέα εποχή των φαρμακευτικών συλλόγων
Με αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους μετά από σχεδόν 100 χρόνια
Φ.Σ. Αχαΐας: Αντάρτικο και για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία
Πολλοί φαρμακοποιοί δεν ασπάζονται τη στάση του προεδρείου
ΠΦΣ: Σε εξωτερικό χώρο η διενέργεια των rapid tests στα φαρμακεία
Ο φαρμακοποιός δεν μπαίνει καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος