Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΘ: Προτείνει συμμετοχή 0% για τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης

17/5/2023 8:40:45 μμ
Αφορά αυτά που εισάγονται από τον ΙΦΕΤ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε η διοίκηση του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, σχετικά με τη χορήγηση των σκευασμάτων σεμαγλουτίδης που εισήγαγε εκτάκτως το ΙΦΕΤ για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών. 

Όπως αναφέρει «έχει προκύψει πρόβλημα με τη συμμετοχή που θα κληθούν να πληρώσουν οι ασθενείς στους οποίους θα συνταγογραφείται, επειδή οι τιμές και οι συσκευασίες των εισαγόμενων σκευασμάτων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές με τις οποίες μέχρι πρόσφατα εφοδίαζε την αγορά η Novo Nordisk». 

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι «δημιουργούνται παρεξηγήσεις εξαιτίας των μεγάλων αποκλίσεων στις τιμές» και προτείνουν για όσο διάστημα κυκλοφορούν οι διαφορετικές συσκευασίες, η συμμετοχή να είναι μηδενική για όλους τους ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης ασθενών και επαγγελματιών υγείας
Οι «πληγέντες» καλούνται να στείλουν σχετικά στοιχεία στον Σύλλογο






Σχετικά άρθρα

Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της
Τρία φαρμακεία στην Αττική έχασαν πάνω από 5000 ευρώ το καθένα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη
Μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του άσθματος διεκδικούν οι φαρμακοποιοί
Η αξία τους αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς
ΦΣΑ: Ηλεκτρονική απάτη με την εταιρεία Revolut
Οι «πληγέντες» καλούνται να στείλουν σχετικά στοιχεία στον Σύλλογο