Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΘ: Πεντάμηνες καθυστερήσεις πληρωμών από το Ταμείο Στρατού Ξηράς

3/5/2022 3:39:25 πμ
Απειλεί με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τους πέντε μήνες άγγιξαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης από το Ταμείο του Στρατού Ξηράς, συνεπώς το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου από τις 10 Μαΐου 2022, εφόσον δεν επανέλθουν οι πληρωμές στο προβλεπόμενο από τη σύμβαση χρονικό πλαίσιο.

Το θέμα τέθηκε και σε επερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας. Συγκεκριμένα οι βουλευτές Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης τόνισαν ότι -σύμφωνα με στοιχεία του ΔΙΛΟΦ- οι οφειλόμενοι λογαριασμοί ανέρχονται στο ποσό των 292.796,84 ευρώ και αφορούν συνταγές από τον Οκτώβριο 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022, εκ των οποίων οι τρεις είναι ήδη εκπρόθεσμοι. Ερωτούν λοιπόν τον υπουργό για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου «να σταματήσει το απαράδεκτο και συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της μη πληρωμής των Φαρμακευτικών Συλλόγων» και «να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά στον ΔΙΛΟΦ ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο καταστατικό του






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο