Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΘ: Οδηγίες για τον νέο τρόπο υποβολής των συνταγών

9/9/2022 5:06:11 πμ
Και τα βασικά σημεία προσοχής για να αποφεύγονται οι περικοπές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τη μεγάλη αναστάτωση που βίωσε ο κλάδος με τον νέο τρόπο υποβολής συνταγών και την πληθώρα των λαθών που οδήγησαν σε καθυστερήσεις και σε περικοπές, ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης έλαβε τη πρωτοβουλία να κωδικοποιήσει τα βασικά σημεία της νέας διαδικασίας και τις κοινοποιήσει στα μέλη του. Στόχος είναι η έγκυρη ενημέρωση των φαρμακοποιών και η αποφυγή τυχόν λαθών.

Στην ανακοίνωση περιγράφεται επίσης και ο νέος τρόπος ελέγχου, με τις περιπτώσεις στις οποίες οι φαρμακοποιοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουν περικοπές. Μάλιστα καταγράφονται σε πίνακες οι λόγοι περικοπής των συνταγών, αλλά και οι θεραπεύσιμες ενέργειες αναλόγως το πρόβλημα που θα προκύψει. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος επισημαίνει πως στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του φαρμακευτικού ελέγχου διαπιστωθεί (ανά υποβολή) ποσοστό μη αποδεκτών δαπανών ασφαλισμένων (περικοπή συνταγής), το ποσοστό αυτό ανάγεται στο σύνολο της εκάστοτε υποβολής.

Καταλήγοντας, ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι η πληρωμή του 95% του λογαριασμού για τα φαρμακεία ολοκληρώνεται εντός 20 περίπου ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή από το ΤΕΕΣ των παραστατικών πληρωμής (τιμολόγια – ΣΣΥ), άρα γίνεται πλέον γύρω στις 5 του επόμενου της κατάθεσης μήνα. Η πληρωμή τιμολογίων 95% για τα φαρμακεία που εμφανίζουν παρακρατήσεις γίνεται εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή από το ΤΕΕΣ των παραστατικών. 
Η πληρωμή του 5% ολοκληρώνεται εντός προθεσμίας 60 ημερών από την παραλαβή των λογαριασμών συνταγών φαρμάκων στο ΤΕΕΣ για όλα τα φαρμακεία, ενώ οι ενστάσεις εξετάζονται εντός δύο μηνών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκίνησε με Early Bird Rate έως 15/05
Από τον παθολόγο Γιώργο Παππά και τον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά