Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023

1/12/2023 3:03:52 πμ
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την 19η εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, από τις 14:00 έως τις 18:00, στα γραφεία του (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «'Αγιος Παύλος».


Η αιμοδοσία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς από οποιαδήποτε περιοχή του νομού (δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός). 


Οι αιμοδότες καλούνται να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους είτε τον ΑΜΚΑ είτε την αστυνομική τους ταυτότητα, να έχουν φάει κάτι ελαφρύ (ένα τοστ ή ένα σάντουιτς) μισή με μία ώρα πριν από την αιμοδοσία ή μεσημεριανό γεύμα 2-3 ώρες πριν και να μην έχουν παραλείψει το πρωινό τους. Την ημέρα της αιμοδοσίας πρέπει να πίνουν πολλά υγρά, τόσο πριν όσο και μετά.


Δεν πρέπει να βρίσκονται υπό αγωγή φαρμάκων. Όσοι πάσχουν από υπέρταση και υπερχοληστεριναιμία πρέπει να παραλείψουν την αγωγή τους για 1-2 μέρες πριν από την αιμοδοσία. Όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν αποτελούν τμήμα κάποιου θεραπευτικού σχήματος, καλό είναι να τα διακόπτουν 3-4 μέρες πριν. Όσοι είναι υπό αγωγή για τον υποθυρεοειδισμό, μπορούν να πάρουν το χάπι τους μετά την αιμοδοσία.


Αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι: παίρνουν β-αποκλειστές, έχουν κάποια αλλεργία σε έξαρση, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα (έκζεμα, ψωρίαση, Hashimoto, Crohn κτλ) και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως. Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν κάνει μέσα στους τελευταίους έξι (6) μήνες βελονισμό, μικροεπεμβάσεις, τατουάζ, piercing. Επίσης πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο από την κατανάλωση αλκοόλ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή