Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣ Λάρισας: Αναλαμβάνει νομικές ενέργειες για τις ελλείψεις φαρμάκων

28/6/2019 4:41:50 μμ
Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου Θάνου Κουτσούκη στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας ετοιμάζεται να κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου και συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Imperial» στις 18:30.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) θα ζητήσει την εξουσιοδότηση από τα μέλη του Συλλόγου, ώστε να προβεί:
• Σε νόμιμες ενέργειες αντιμετώπισης των ελλείψεων στα φάρμακα.
• Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση της αμοιβής της νυχτερινής εργασίας και των εφημεριών των φαρμακοποιών.

«Οι ελλείψεις στα φάρμακα είναι το κυριότερο, πιο σοβαρό και πιο επικίνδυνο ζήτημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα φαρμακεία μας. Αποτελεί σαφώς απειλή για τη δημόσια υγεία και είναι καταστατική υποχρέωση των Συλλόγων να το αντιμετωπίσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, για το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με την αποστολή αναφορών από το Σύλλογό μας προς τον ΕΟΦ για να δηλώνουμε τις επιβεβαιωμένες ελλείψεις, ώστε ο ΕΟΦ στη συνέχεια να μπορεί να προβεί σε όποιο τρόπο θεωρεί κατάλληλο για την αντιμετώπισή τους», σημειώνει στο f.daily ο πρόεδρος του ΦΣ Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης.

«Παράλληλα, αποτελεί αντικείμενο δικής μας ευθύνης να ελέγχουμε για τυχόν παρανομίες που μπορεί να λαμβάνουν χώρα σε διάφορα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για παράδειγμα αποτελεί παράνομη ενέργεια η επιβολή πλαφόν από την πλευρά των εταιρειών προς τα φαρμακεία, όταν προμηθεύονται απευθείας απ' αυτές φάρμακα.
Έχουμε το δικαίωμα να παραγγείλουμε και ένα κουτάκι, αν επιθυμούμε και ας μας χρεώσουν μεταφορικά, όχι όμως πλαφόν και πακέτα αγορών όπου περιλαμβάνονται υποχρεωτικά και άλλα φάρμακα πέραν αυτών που μας είναι απαραίτητα.

Επιπρόσθετα, αποτελεί υποχρέωση των εταιρειών να διαθέτουν για όλα τους τα φάρμακα επαρκές απόθεμα (στοκ τριμήνου), εκτός αν διαθέτουν αποδείξεις για πρόβλημα στον εφοδιασμό τους από τη μητρική εταιρεία του εξωτερικού (π.χ. πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής κ.λπ.)», προσθέτει.

Ο Θάνος Κουτσούκης αναφέρει ακόμα πως η επάρκεια των φαρμακείων με φάρμακα, εκτός από υποχρέωση του κλάδου, αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμα των ασθενών. Αυτό οι φαρμακοποιοί οφείλουν να διεκδικήσουν με κάθε μέσο, καθώς αποτελούν τους εκπροσώπους της κοινωνίας και οφείλουν να το υπερασπιστούν ως υπέρτατο αγαθό της Δημόσιας Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου