Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Φως... στις παθήσεις της μήτρας και των ωοθηκών

23/2/2017 1:12:55 μμ
Νέο διαγνωστικό όπλο το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Στο ποσοστό ρεκόρ του 93,5%, ανέρχεται η ακρίβεια διάγνωσης με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία, την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στο απεκονιστικό πεδίο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα εγκυρότερα διαγνωστικά μέσα που συμβάλλουν καθοριστικά στον αγώνα πρόληψης και πρόωρης διάγνωσης του καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών.


«Η τρισδιάστατη υπερηχογραφία πλεονεκτεί στο ότι καθορίζει επακριβώς τη βλάβη, πραγματοποιεί μέτρησή της και επιτρέπει την πολυεπίπεδη παρουσίαση και τον βαθμό διήθησης ή διάσπασης της κάψας του όγκου», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο Δρ. Νικόλαος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας Χειρουργός-Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τον συντονισμό της εκπαίδευσης πάνω στη νέα τεχνική στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Εμβρυoμητρική Ιατρική και Υπερηχογραφία στη Γυναικολογία.


Η υψηλής ακρίβειας απεικονιστική αυτή τεχνική, η οποία εφαρμόζεται στην Ελλάδα από εξειδικευμένους γυναικολόγους με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα, παρέχει νέες δυνατότητες στην ανίχνευση της παθολογίας των πυελικών όγκων, γεγονός που επιτρέπει την αισιοδοξία για μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από τις συγκεκριμένες νόσους.


«Η πρόγνωση, εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα, είναι ιδιαίτερα θετική και αυτό ενισχύεται με τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, αρκεί η κάθε γυναίκα να μην αμελεί τους τακτικούς της προληπτικούς ελέγχους» συμπληρώνει ο Δρ. Σκαρτάδος και υπενθυμίζει πως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η 2η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη, με τον καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών να καταλαμβάνει την 3η και 4η θέση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση