Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Φοιτητές Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ: "Να αναλάβουμε την παρασκευή αντισηπτικών"

23/3/2020 5:42:21 μμ
Ήδη έχουν ετοιμάσει ψήφισμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συγκινητική είναι η πρωτοβουλία φοιτητών Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ που πρότειναν την εθελοντική παρασκευή αντισηπτικών διαλυμάτων στα πανεπιστημιακά εργαστήρια, ώστε να διατεθούν σε δημόσια νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και σε δημόσιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών όσο και στην υποχώρηση της αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με άρθρο στην «Αυγή», οι φοιτητές ήδη υπογράφουν την πρόταση σε ηλεκτρονικό ψήφισμα, ενώ θετικός είναι και ο πρόεδρος του τμήματος που συζητά την έγκριση της πρωτοβουλίας.

«Όπως οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι και εμείς, ως εν δυνάμει επαγγελματίες υγείας, επιθυμούμε να συνεισφέρουμε στον κοινό αγώνα», αναφέρει στην εφημερίδα ο φοιτητής Νίκος Μπέρτος, ο οποίος διευκρινίζει ότι η αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν αφορά τις ερευνητικές δραστηριότητες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ
Διευρύνοντας τον θεσμό και σε νέα τμήματα






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Μια ιστορία δύναμης από τη Novo Nordisk
«Μαζί για έγκαιρη διάγνωση, πρόσβαση και υποστήριξη»
Το μήνυμα των ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Τα 3/4 των κρατών-μελών χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ στην υγεία
Σύμφωνα με την πρώτη του σχετική έκθεση