Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φόβος για νέο περιορισμό στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

10/1/2014 11:26:58 πμ
Έτος κρίσης για τα φαρμακεία το 2014 υποστηρίζει ο Γαλανόπουλος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

"Το 2014 θα είναι η χρονιά της κρίσης για τα φαρμακεία όλης της χώρας", δηλώνει με έκδηλη ανησυχία και προβληματισμό στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) Ανδρέας Γαλανόπουλος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ).


Ο Ανδρέας Γαλανόπουλος εκφράζει τον φόβο ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο της Πορτογαλίας, όπου έχουν ήδη κλείσει περίπου 280 φαρμακεία, σε σύνολο 3.000 περίπου, και σημειώνει με νόημα ότι "πάμε σε επίπεδα δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης ίσα με εκείνα της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, αλλά με 4.200 φαρμακεία περισσότερα από εκείνην την περίοδο!".


Ο ίδιος προειδοποιεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα καθυστερήσει πολύ να εκδώσει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός στόχων δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης για τους δύο πρώτους μήνες του 2014 και να επιχειρήσει να αντισταθμίσει την αστοχία με νέο περιορισμό στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών αλλά και των φαρμακαποθηκαρίων.


Πηγή: ygeia360.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο τομέας της υγείας και των υπηρεσιών της χώρας είναι σε κρίση






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»