Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Στοχεύει στην ισότιμη διαχείριση του πόνου μεταξύ ανδρών και γυναικών

20/2/2024 12:39:19 πμ
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρευνες δείχνουν ότι προκαταλήψεις και στερεότυπα που σχετίζονται με τις γυναίκες οδηγούν σε διαφορετική αντιμετώπιση του πόνου και ότι συχνά ο πόνος των γυναικών υποτιμάται και δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς σε σύγκριση με τον πόνο των ανδρών. 


Αυτό το «χάσμα» αναδεικνύει η νέα βιβλιογραφική ανασκόπηση (εδώ)  που παρέχει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), με στοιχεία για τους βιοψυχοκοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν στη διαφοροποίηση και για τον αντίκτυπό τους στα αποτελέσματα και στην αποδοχή της θεραπείας. 


Η έκδοση αυτή παρέχει επιπλέον σε φαρμακοποιούς και επαγγελματίες υγείας τα κατάλληλα «εργαλεία» αξιολόγησης και σχετική εκπαίδευση ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά. 


Στόχος της FIP είναι η αλλαγή στην παροχή φροντίδας να έρθει μέσω τεκμηριωμένων πρακτικών αλλά και να επισημάνει ότι οι φαρμακοποιοί μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο θέμα. ΓιΆ αυτό δηλώνει ότι θα συνεχίζει να παρέχει εγχειρίδια και να διοργανώνει δράσεις με θέμα τη βέλτιστη διαχείριση του πόνου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα µε τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας
Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών
Η αναθεώρηση του προγράμματος Σπουδών του Παν. Πατρών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ακαδημαϊκών του
Απειλές για μηνύσεις «στέλνει» ο ΠΦΣ στη Merck
Λόγω του τρόπου διάθεσης του φαρμάκου με γοναδοτροπίνη αλφα