Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

FIP: Πολύτιμη η εκπαίδευση στα ορθά μέτρα υγιεινής από τους φαρμακοποιούς

27/2/2023 2:36:05 πμ
Τα συμπεράσματα ερευνών του Παγκόσμιου Φαρμακευτικού Παρατηρητηρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι συμβουλές για την υγιεινή που δίνονται από τους φαρμακοποιούς διευρύνθηκαν στα χρόνια της πανδημίας και αφορούν πλέον την εκπαίδευση σε μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Φαρμακευτικού Παρατηρητηρίου (GPO) της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP).

Ειδικότερα, το GPO διεξήγε μια ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας και διαπίστωσε ότι η εκπαίδευση των ανθρώπων σε πρακτικές υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και η απολύμανση, αποτέλεσε ουσιαστικά μια νέα υπηρεσία των κοινοτικών φαρμακείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα διεξήχθη έρευνα σε πολίτες και φαρμακοποιούς από πέντε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, από την οποία βγήκαν συμπεράσματα για τις ανάγκες των λαών όσον αφορά τις γνώσεις αυτοφροντίδας αλλά τις ανησυχίες τους για τα μικρόβια.

«Η έκθεση ανέδειξε ότι οι φαρμακοποιοί και οι ομάδες τους μπορούν να προσφέρουν μια πολύτιμη υπηρεσία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διατηρήσουν την υγεία τους, αλλά και να προλάβουν να διαχειριστούν τις ασθένειες. Ωστόσο, έδειξε επίσης ότι ο κλάδος χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και πληροφόρηση για την υγιεινή», αναφέρει ο Christopher John, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης που έχει τίτλο: «Τι χρειάζονται οι ομάδες των κοινοτικών φαρμακείων για να υποστηρίξουν την υγιεινή στο πλαίσιο της αυτοφροντίδας» (δείτε τη εδώ ).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)