Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Οι φαρμακοποιοί πρέπει να προσφέρουν υπηρεσίες καρδιαγγειακής υγείας

30/10/2022 7:08:41 μμ
Δεδομένου ότι οι σχετικοί θάνατοι προβλέπεται να αυξηθούν δραματικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) δημοσιεύει εγχειρίδιο και οδηγό σχετικά με τις καρδιαγγειακές νόσους, προσφέροντας στους φαρμακοποιούς ευρεία πληροφόρηση για την παροχή σχετικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς τους.

Το εγχειρίδιο καλύπτει θέματα πρόληψης, φροντίδας και διαχείρισης και συγκεκριμένα: τους τρόπους να προάγουν την καλή υγεία και να εκπαιδεύουν τους πολίτες, να εντοπίζουν τους ασθενείς και να τους παραπέμπουν στον ειδικό, να συνεργάζονται με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας, να συμβάλλουν στη συμμόρφωση στην αγωγή κ.ά. Επιπλέον δίνονται παραδείγματα παρεμβάσεων από φαρμακεία σε όλον τον κόσμο, οι οποίες έχουν τεκμηριωμένα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για την υγεία και για την οικονομία.

Στις κατευθυντήριες οδηγίες, αναλύονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να εξελιχθούν επαγγελματικά στο συγκεκριμένο τομέα. 

Η FIP σημειώνει ότι η ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες αυξάνεται, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. το 32% των θανάτων παγκοσμίως σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ προβλέπεται να αυξηθούν οι θάνατοι από 18,9 εκατ. το 2020 σε 32,3 εκατ. έως το 2030. Τονίζει δε ότι «είναι σημαντικό οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο να στηρίζουν τους φαρμακοποιούς στην εφαρμογή και την παροχή υπηρεσιών σε αυτόν τον τομέα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου






Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας