Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

FIP: «Ο πόνος στις γυναίκες υποθεραπεύεται»

30/1/2023 9:06:39 μμ
Νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα κενό στη διαχείριση πόνου εντοπίζει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) σε πρόσφατη έκθεσή της και αναλύει τον τρόπο που οι φαρμακοποιοί μπορούν να βοηθήσουν.

«Η έρευνα δείχνει ότι ο πόνος που βιώνουν οι γυναίκες συχνά υπο-θεραπεύεται. Είναι ανησυχητικό ότι όχι μόνο δεν λαμβάνουν επαρκή θεραπεία για το πρόβλημα υγείας τους αλλά είναι πιο πιθανό να τους συνταγογραφηθούν αντικαταθλιπτικά», αναφέρει η αντιπρόεδρος της FIP, καθηγήτρια Parisa Aslani.

Η FIP, μέσω μιας διεθνούς ομάδας ειδικών, καταθέτει την άποψη ότι η πανεπιστημιακή και η δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών οφείλει να τους παρέχει κατάλληλη κατάρτιση, ώστε να διαχειρίζονται τον πόνο χωρίς προκαταλήψεις, ενώ προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να υποστηριχθούν οι φαρμακοποιοί για την αντιμετώπιση του αυτού του χάσματος μεταξύ των φύλων.

Παράλληλα υπόσχεται ότι θα αναπτύξει σχετικές πηγές πληροφόρησης. Δείτε την έκθεση εδώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπογραμμίζουν τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας στους εργαζομένους της
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην ασφαλή διαχείριση του πόνου






Σχετικά άρθρα

Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της
Τρία φαρμακεία στην Αττική έχασαν πάνω από 5000 ευρώ το καθένα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη
Μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του άσθματος διεκδικούν οι φαρμακοποιοί
Η αξία τους αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς