Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Νέο εγχειρίδιο για τις υπηρεσίες εμβολιασμών στα φαρμακεία

27/7/2023 8:53:25 μμ
Και για πολιτικές που πρέπει να αντιμετωπιστούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο εγχειρίδιο από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) ενθαρρύνει τη διενέργεια εμβολιασμών στα φαρμακεία, υιοθετώντας την προσέγγιση ότι η πρόληψη και η προαγωγή της καλής υγείας είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν σταματά σε συγκεκριμένη ηλικία αλλά είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά όσο και για τους ηλικιωμένους (π.χ. όπως ισχύει για τα εμβόλια γρίπης, Covid-19, έρπητα ζωστήρα και πνευμονιόκοκκου).

Το εγχειρίδιο περιγράφει τρεις βασικούς τομείς πολιτικής που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να εφαρμοστούν οι υπηρεσίες δια βίου ανοσοποίησης στα φαρμακεία: 1) κανονισμοί και συνταγογράφηση 2) μοντέλα αμοιβής της υπηρεσίας και 3) πρόσβαση σε δεδομένα και αρχεία εμβολιασμών. Παρέχει δε σχετικά παραδείγματα και προκλήσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η FIP επισημαίνει ότι η Ατζέντα Εμβολιασμού του ΠΟΥ για το 2030 συνιστά σε όλα τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν αυτήν την προσέγγιση για την ανοσοποίηση και το Σχέδιο Δράσης για την Υγιή Γήρανση στα Ηνωμένα Έθνη 2021-2030 προτρέπει την αύξηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που είναι φιλική προς την ηλικία και παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για ηλικιωμένους, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)