Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

FIP: Νέες συστάσεις προς τις κυβερνήσεις

3/9/2025 4:02:35 μμ
Για να αναγνωριστεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στη διαχείριση χρόνιων παθήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την επέκταση της φαρμακευτικής πρακτικής για την αντιμετώπιση των μη μεταδοτικών και χρόνιων παθήσεων ζητά η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) από τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα καλεί για την πλήρη ενσωμάτωση των φαρμακοποιών στις σχετικές εθνικές στρατηγικές, τη διασφάλιση δίκαιης αμοιβής των υπηρεσιών και την επένδυση στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού των φαρμακείων ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις στη φροντίδα υγείας.


Αυτά αναφέρονται σε νέα δήλωση πολιτικής που δημοσιεύει η Ομοσπονδία από το 83ο Παγκόσμιο Συνέδριό της, τονίζοντας ότι οι η συνεισφορά των φαρμακοποιών στη διαχείριση αυτών των παθήσεων υποτιμάται σε πολλά συστήματα υγείας ανά τον κόσμο, τη στιγμή που περιλαμβάνει: πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και βελτίωση της -συχνά πολύπλοκης- αγωγής, συμβουλευτική για τον τρόπο ζωής κ.ά., ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το φαρμακείο μπορεί να είναι και η μοναδική επαφή των ασθενών με παροχές υγείας.


Η FIP δηλώνει ότι έχει αναπτύξει σχετικές πηγές πληροφόρησης και εκπαίδευσης για τους φαρμακοποιούς, αλλά «χρειάζεται υποστηρικτικές πολιτικές και χρηματοδότηση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με πρωτοβουλίες για την υγεία, την πρόληψη και την ευεξία
Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού






Σχετικά άρθρα

Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα
Πορτογαλία: Οι φαρμακοποιοί ζητούν στήριξη της υγείας & ευεξίας τους
Ως μέσο για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας
Τα φαρμακεία μπορούν να συμβάλλουν στο Silver Alert
Μια νέα ιδέα υποβλήθηκε στα Δ.Σ. του ΠΦΣ και του Φ.Σ. Αττικής
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες