Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Κέντρα Πληροφοριών Φαρμάκων να ιδρύσουν οι φαρμακοποιοί

18/10/2023 10:44:26 μμ
Πρόταση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη θεσμοθέτηση μέτρων κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τα φάρμακα ζητά εκ νέου από τις κυβερνήσεις η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), δεδομένου ότι από το 2017 που είχε διεκδικήσει την ανάληψη δράσεων για το θέμα, έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση ψηφιακών πηγών ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης). 


Στο πλαίσιο αυτό δίνει έμφαση στον ηγετικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι φαρμακοποιοί στον τομέα αυτό, προτείνοντας την ίδρυση Κέντρων Πληροφοριών Φαρμάκων που θα λειτουργούν από φαρμακοποιούς. Στόχος τους θα είναι ο έλεγχος οποιασδήποτε έντυπης ή online πληροφόρησης για τα φαρμακευτικά προϊόντα και η ενίσχυση των προφορικών οδηγιών που παρέχουν στους ασθενείς.


Στην εν λόγω δήλωση στρατηγικής, η Ομοσπονδία καταγράφει και άλλες συστάσεις όχι μόνο προς τις κυβερνήσεις αλλά και προς άλλους σχετικούς φορείς, φαρμακευτικούς οργανισμούς-μέλη της, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και προς ακαδημαϊκά ιδρύματα.


«Οι φαρμακοποιοί πρέπει να αξιοποιήσουν την εξειδίκευσή τους και να ηγηθούν πολιτικών, οι οποίες θα αναπτυχθούν για την αποτελεσματική και έγκυρη πληροφόρηση στα φάρμακα. Έτσι κατοχυρώνουν το ρόλο τους ως έμπιστοι συνεργάτες των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας και ως βασική πηγή ακριβούς και αμερόληπτης ενημέρωσης», αναφέρουν οι συντάκτες της δήλωσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!